Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananove kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • Piškótu prelejeme:
  • 7 lyžíc mlieka
  • Krém:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 160 g banánového jogurtu
  • 5 ml banánovej príchute
  • 10 g želatíny v plátkoch
  • 120 g práškového cukru
  • Čokoládová poleva:
  • 120 g tmavej čokolády
  • 120 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny , potom pridáme preosiatu múku s kakaom a nakoniec do peny vyšľahané bielká.. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečene a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 - 20 minút.. Ešte horúcu piškótu pokvapkáme mliekom.

2. Krok

Teraz poďme na banánový krém. Najprv si v miske vymiešame šľahačku s práškovým cukrom. Smotanu nešľaháme úplne, ale len dovtedy, kým nebude krémová. Potom pridajte práškový cukor a banánovú príchuť a znova premiešajte. Banánová aróma je rozhodujúca, pretože skutočne dodá chuť, ktorú poznáme z banánikov v čokoláde.. Vmiešame mascarpone a ovocný banánový jogurt. Ak v jogurte nájdete veľké kúsky banánov, odstráňte ich kvôli hladkej štruktúre krému. Namiesto banánového jogurtu môžete použiť grécky jogurt, pretože banánová príchuť sa aj tak postará o banánovú chuť. Všetko premiešame a spojíme.

3. Krok

Želé plátky namočíme do studenej vody, aby zmäkli. Potom ich vyžmýkame a rozmiešame v teplej vode. Do vody som pridala aj na špičku noža žltého potravinárskeho farbiva, pre peknú žltú farbu, ktorá ale nieje dôležitá. Tekutinu s rozpustenými lístkami želé a potravinárskym farbivom vmiešame do krému.

4. Krok

Krém je hotový a teraz ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu. Pred poliatím čokoládovou polevou necháme cca 30 minút chladnúť v chladničke. Smotanu na šľahanie mierne zohrejeme (nesmie vrieť) a za stáleho miešania v nej roztopíme čokoládu. Potom na krém rovnomerne nalejeme čokoládovú polevu.

5. Krok

Dezert necháme cez noc odležať v chladničke, potom ho nakrájame na požadované kúsky a ozdobíme podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

659 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.