- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Banánové kocky
Banánové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 50 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- Piškótu prelejeme:
- 7 lyžíc mlieka
- Krém:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 160 g banánového jogurtu
- 5 ml banánovej príchute
- 10 g želatíny v plátkoch
- 120 g práškového cukru
- Čokoládová poleva:
- 120 g tmavej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny , potom pridáme preosiatu múku s kakaom a nakoniec do peny vyšľahané bielká.. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečene a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 - 20 minút.. Ešte horúcu piškótu pokvapkáme mliekom.
2. Krok
Teraz poďme na banánový krém. Najprv si v miske vymiešame šľahačku s práškovým cukrom. Smotanu nešľaháme úplne, ale len dovtedy, kým nebude krémová. Potom pridajte práškový cukor a banánovú príchuť a znova premiešajte. Banánová aróma je rozhodujúca, pretože skutočne dodá chuť, ktorú poznáme z banánikov v čokoláde.. Vmiešame mascarpone a ovocný banánový jogurt. Ak v jogurte nájdete veľké kúsky banánov, odstráňte ich kvôli hladkej štruktúre krému. Namiesto banánového jogurtu môžete použiť grécky jogurt, pretože banánová príchuť sa aj tak postará o banánovú chuť. Všetko premiešame a spojíme.
3. Krok
Želé plátky namočíme do studenej vody, aby zmäkli. Potom ich vyžmýkame a rozmiešame v teplej vode. Do vody som pridala aj na špičku noža žltého potravinárskeho farbiva, pre peknú žltú farbu, ktorá ale nieje dôležitá. Tekutinu s rozpustenými lístkami želé a potravinárskym farbivom vmiešame do krému.
4. Krok
Krém je hotový a teraz ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu. Pred poliatím čokoládovou polevou necháme cca 30 minút chladnúť v chladničke. Smotanu na šľahanie mierne zohrejeme (nesmie vrieť) a za stáleho miešania v nej roztopíme čokoládu. Potom na krém rovnomerne nalejeme čokoládovú polevu.
5. Krok
Dezert necháme cez noc odležať v chladničke, potom ho nakrájame na požadované kúsky a ozdobíme podľa želania.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
659 videní