Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Berlínske šišky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Berlinske sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1,5 dcl vlažného mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • kôra z jedného citróna
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 1 lyžica rumu
  • ďalej potrebujeme :
  • olej na vyprážanie
  • džem na plnenie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozdrobíme droždie do pol decilitra vlažného, ​​sladkého mlieka a necháme naskočiť. Do misy preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, soľ a nastrúhame citrónovú kôru.

2. Krok

Pridáme žĺtok, zalejeme speneným kváskom a pridáme toľko vlažného mlieka, aby bolo cesto stredne husté. Dobre premiesime a keď je už lesklé, pridáme rozpustené maslo a rum. Potom prikryte a nechajte 10 minút odpočívať.

3. Krok

Z cesta vymiesime 20 malých guľôčok. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie, šišky poukladáme vo vhodnej vzdialenosti od seba, lebo budú ďalej rásť! Zakryte priehľadnou fóliou (alebo veľkým plastovým vreckom). Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Po hodine a pol fóliu aby vrch šišiek trochu vyschol.

4. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte veľa oleja a šišky opečte v niekoľkých dávkach. Vložíme do horúceho tuku tak, aby polovica, ktorá bola doteraz navrchu, bola dole. Hrniec prikryjeme sklenenou pokrievkou. Keď je spodok usmažený, odstráňte pokrievku, otočte šišky a smažte z druhej strany bez pokrievky. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

5. Krok

Do cukrárskeho vrecka dáme džem a naplníme ním šišky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

335 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.