- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Írske vtáčky
Írske vtáčky
- Kusov: 6
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:15 hod
Vtáčky na trochu iný spôsob ako ste zvyknutí….
Suroviny
- 6 kusov hovädzieho mäsa
- 6 plátkov debrecinky
- 6 hrubších kusov ľubovolnej salámy
- 3 vajcia uvarené na tvrdo
- uhorka
- 2 šampiňóny
- horčica
- čierné mleté korenie
- mletá rasca
- 1 mrkva
- cibuľa
- soľ
- BOSORKA príchuť do jedál
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Mäso si vyklepeme osolíme okoreníme posypeme rascou potrieme horčicou dáme plátok debrecínky. Na mäsko budeme ukladať vedla seba šampiňon , mrkvu, vajíčko, salámu ,uhorku .Samozrejme nakrájané všetko na menšie kúsky. Mäso zrolujeme a prepichneme špáratkom aby nám držalo po kope .
2. Krok
Do kastóla si dáme olej a nakrájaú cibuľu ktorú spenime do zlatista. Ja si cibulu ked sa smaží trošku nasolím pustí tak svoju šťavu. K cibuli pridáme zvynuté vtáčky a chvílku vo vlastnéj šťave podusíme aby sa mäsko scelilo.
3. Krok
Podlejeme vodou asi tak za šálku, okoreníme pridáme za malú lyž.BOSORKY príchte do jedál mletú rascu a dusime asi tak 5 minút . Znova zalejeme mäso vodou tak do polovice kastróla a necháme dusiť . Medzitým si nakrájame na kocky uhorku, vajíčko a pridáme do kastróla dochutíme horčicou. Ja dávam trošilinku cukru vtedy je mäsko také jemnejšie a dá šťave takú lepšiu chuť. Necháme dusiť na miernom ohni asi tak hodinku .Sem tam dolejeme vodu. Potom zahustíme hladkou múkou .Dochutíme podľa vlastnnej chuti.. ja robím na sladko kyslo..
4. Krok
Podávame z varenou ryžou guľatou Mánya ako prílohu ..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
32388 videní