- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Bounty na plechu
Bounty na plechu
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 vajec
- 125 g práškového cukru
- 220 g polohrubej múky
- 40 g kakaa
- Plnka:
- 500 mlieka
- 125 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g strúhaného kokosu
- 200 g masla
- Poleva:
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g tmavej čokolády
- 125 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Na piškótový základ vymastíme malý plech ( 20 × 35 cm ) maslom alebo plech vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme cukor a žĺtky, kým nebudú nadýchané. Predhrejte rúru na 170°C horný a spodný ohrev (150°C teplovzdušná rúra) .
2. Krok
Múku a kakao zmiešame a preosejeme do žĺtkovo-cukrovej zmesi, krátko premiešame. Sneh z bielkov vmiešame do múčno-žĺtkovej zmesi a krátko premiešame. Cesto dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút a necháme vychladnúť.
3. Krok
Medzitým si pripravíme kokosovú plnku . Mlieko prevaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte strúhaný kokos a pokračujte vo varení , kým zmes nezhustne..
4. Krok
Do horúcej zmesi pridáme maslo, občas premiešame, aby sa maslo roztopilo. Kokosovú zmes necháme vychladnúť a natrieme na piškótový základ.
5. Krok
Nakoniec pripravte polevu . Na to rozlámte čokoládu a spolu s maslom ju zohrejte v miske nad horúcim vodným kúpeľom a nechajte roztopiť. Hotovou polevou pomaly polejeme koláč a dáme na 2-3 hodiny do chladničky .
Dolaďte kokosovú plnku
Tip 1) Na kokosovú plnku môžete použiť aj práškový cukor. S ostatnými ingredienciami sa spája ešte lepšie ako kryštálový cukor.
Tip 2) Môžete použiť aj šľahačku, aby bola kokosová plnka ešte nadýchanejšia.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
869 videní