- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kocka Banán v čokoláde
Kocka Banán v čokoláde
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 70 g hladkej múky
- 10 g kakaa
- 1 lyžica oleja
- 0,5 balíka prášku do pečiva
- Vanilkový krém:
- 6 dcl mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 170 g cukru
- 220 g masla
- 1 dcl smotany na šľahanie
- 4 plátky želatíny
- 250 g banánikov v čokoláde
- Poleva:
- 125 g čokolády na varenie
- 50 g masla
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky a cukor, kým žĺtky nestúpnu. Pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva a vymiešame rovnomernú zmes. Zľahka premiešame, ručne vmiešame sneh z bielkov. Keďže zmes žĺtkov a ostatných ingrediencií je tuhšia, primiešame najprv polovicu bielkov na zriedenie hmoty, potom vmiešame druhú polovicu bielkov.
2. Krok
Plech na pečenie natenko potrieme olejom a posypeme múkou. Prebytočnú múku, ktorá sa nelepí na olej, otraste. Upečenú piškótu nebudete musieť vyberať z plechu .. Plech môžete vyložiť aj papierom na pečenie, ale potom budete musieť upečenú piškótu vybrať z plechu a papier odstrániť.
3. Krok
Potom nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite .. Pečieme 10-12 minút pri 180° vo vyhriatej rúre.. Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
NÁVOD NA PRÍPRAVU VANILKOVÉHO KRÉMU V 2 dl mlieka rozmiešame puding a cukor. Na sporáku uvaríme 4 dl mlieka, do vriaceho mlieka vlejeme zmes cukru, pudingu a mlieka. Varte na miernom ohni, kým puding úplne nezhustne. Počas varenia neustále miešame.
5. Krok
Uvarený puding odstavíme z ohňa a ihneď vmiešame na kocky nakrájané studené maslo. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané želatínové pláty.
6. Krok
Puding ihneď prelejeme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou tak, aby sa potravinová fólia dotýkala povrchu pudingu. Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
7. Krok
Vychladnutý puding miešame, kým sa v ňom nespení maslo (asi 10-15 minút pri najvyššej rýchlosti). Ak si všimnete, že maslo v kréme pri miešaní nepení, krém nie je dostatočne vychladnutý. Môžete ho ďalej rýchlo ochladiť umiestnením do chladničky na niekoľko minút. Krém by mal byť hustý, ale nie tuhý.
8. Krok
V samostatnej miske pevne vyšľaháme šľahačku . Do vyšľahaného pudingu s maslom potom ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku , Na polevu rozpustíme maslo , čokoládu a olej vo vodnom kúpeli..
9. Krok
Na piškótu rozotrieme polovicu krému , a poukladáme banániky v čokoláde.. asi tak na 0,5 cm od seba.. Tie potom zatrieme zostávajúcim krémom.. Dáme do chladničky asi na 1 hodinu zachladiť..
10. Krok
Mierne vychladnutý krém polejeme vlažnou (nie horúcou) čokoládovou polevou. Dáme na 6 - 8 hodín poriadne zachladiť , a až potom nakrájame na kocky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
452 videní