Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Metrové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1,5 dcl vody
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g hladkej múky
  • 4 lyžice kakaa
  • Krém:
  • 1 vanilkový alebo punčový puding
  • 4 dcl mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 50 ml rumu
  • Na polevu :
  • 300 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička oleja
  • 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vodu, olej a štipku soli a dôkladne premiešajte. Preosejte hladkú múku s práškom do pečiva a premiešajte . Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom ju v niekoľkých krokoch voľnými pohybmi jemne vmiešame do cesta.

2. Krok

Vypracované cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jedného z nich pridajte kakao a úplne ho premiešajte. Dve formy na srnčí chrbát poriadne vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme do nich dva druhy cesta. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme cca 35 minút. Otestujte špáradlom, či sú úplne prepečené, potom piškóty vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť. Nakrájajte ich na rovnakú hrúbku.

3. Krok

Na krém zmiešame pudingový prášok s trochou mlieka, zvyšok dáme na sporák zohriať. Pridáme vyšľahaný puding a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď je hotový, pridáme rum. Puding prikryjeme fóliou, a necháme úplne vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridajte vychladnutý puding a potom šľahajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Krém dáme do cukrárskeho vrecka.

4. Krok

Na jednu stranu nakrájaných plátov nastriekame rovnomernú hrúbku krému a striedavo lepíme k sebe bledú a tmavú piškótu. Keď máme hotové ,dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

5. Krok

Na polevu nalámte do misky tmavú čokoládu, pridajte smotanu a olej a prisypte práškový cukor. Čokoládu rozpustíme nad parou. Vychladený koláč vyberieme z chladničky a celý zalejeme čokoládovou polevou. Vložíme späť do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby čokoláda stuhla. Hotový metrový rez nakrájajte šikmo tak, aby bolo pekne vidieť vrstvy. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1252 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.