Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchá čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoducha cokoladova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 100 ml oleja
  • 120 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 ml jogurtu
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • Krém:
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g malín na zdobenie
  • čokoládové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame mokré suroviny: olej, cukor, vajcia, vanilkový extrakt a jogurt. Potom pridajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, espresso a vymiešajte do hladka s mokrými ingredienciami. Cesto rovnomerne nalejeme do pripravenej tortovej formy. Koláč pečieme asi 30-40 minút. Vložte špáradlo do stredu, aby ste skontrolovali prepečenosť.. Koláč je hustý a vlhký, takže stred môže trochu prepadnúť. To je normálne. Korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke. Počas tejto doby si môžeme pripraviť krém.

2. Krok

Čokoládový krém si pripravíme počas pečenia a chladnutia korpusu, pretože aj krém musí vychladnúť. Nasekanú čokoládu vložte do tepelne odolnej misky. Zalejeme smotanou, potom zohrievame nad parou 2-3 minúty. Miešajte veľmi pomaly gumenou stierkou, kým sa všetko nespojí a čokoláda sa neroztopí. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť aspoň 30-60 minút, potom dajte do chladničky, kým nezhustne (1-2 hodiny). Krém nevychladne rovnomerne, preto ho niekoľkokrát premiešajte, kým stuhne.

3. Krok

Vychladnutý krém šľaháme do svetlej farby a peny, asi 3-4 minúty, pri strednej rýchlosti. Vrch vychladnutej piškóty potrieme krémom a potom ľubovoľne ozdobíme, napríklad bobuľami , ovocím, šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

505 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.