- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jednoduchá čokoládová torta
Jednoduchá čokoládová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 100 ml oleja
- 120 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 50 g kakaa
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 vanilkové cukre
- 100 ml jogurtu
- 1 lyžica instantnej kávy
- Krém:
- 200 g mliečnej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g malín na zdobenie
- čokoládové lupienky
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame mokré suroviny: olej, cukor, vajcia, vanilkový extrakt a jogurt. Potom pridajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, espresso a vymiešajte do hladka s mokrými ingredienciami. Cesto rovnomerne nalejeme do pripravenej tortovej formy. Koláč pečieme asi 30-40 minút. Vložte špáradlo do stredu, aby ste skontrolovali prepečenosť.. Koláč je hustý a vlhký, takže stred môže trochu prepadnúť. To je normálne. Korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke. Počas tejto doby si môžeme pripraviť krém.
2. Krok
Čokoládový krém si pripravíme počas pečenia a chladnutia korpusu, pretože aj krém musí vychladnúť. Nasekanú čokoládu vložte do tepelne odolnej misky. Zalejeme smotanou, potom zohrievame nad parou 2-3 minúty. Miešajte veľmi pomaly gumenou stierkou, kým sa všetko nespojí a čokoláda sa neroztopí. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť aspoň 30-60 minút, potom dajte do chladničky, kým nezhustne (1-2 hodiny). Krém nevychladne rovnomerne, preto ho niekoľkokrát premiešajte, kým stuhne.
3. Krok
Vychladnutý krém šľaháme do svetlej farby a peny, asi 3-4 minúty, pri strednej rýchlosti. Vrch vychladnutej piškóty potrieme krémom a potom ľubovoľne ozdobíme, napríklad bobuľami , ovocím, šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
505 videní