- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny
Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 pohár višní
- 1 vanilkový puding
- 500 ml mlieka
- 250 g cukru
- 500 g masla
- 6 vajec
- 350 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- kôra a šťava z jedného citróna
- 200 g čokoládovej polevy
- 25 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Višne sceďte. Pudingový prášok zmiešame so 6 lyžicami mlieka a 75 g cukru. Zvyšné mlieko prevaríme, odstavíme z ohňa a vmiešame puding. Dajte znovu na plameň a varte 1 minútu. Puding prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža, a počkáme, kým vychladne.
2. Krok
250 g masla a 175 g cukru vymiešame do peny. Postupne vmiešame vajíčka. Múku zmiešame s práškom do pečiva, zmes preosejeme a po lyžiciach pridávame do cesta. Polovicu cesta zmiešame s kakaom.
3. Krok
Plech dobre vymastíme. Vložíme do nej svetlé cesto a uhladíme. Na svetlé cesto navrstvíme cesto tmavé a posypeme višňami . Pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C. Upečený koláč necháme vychladnúť.
4. Krok
Krém. 250 g masla izbovej teploty vyšľaháme s citrónovou šťavou a kôrou. Postupne vmiešame vychladnutý puding. Na piškótu navrstvíme krém, a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
5. Krok
Rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a uhladíme ju na povrch krému.. Cukrárskym hrebeňom vytvoríme vlnovky po celej ploche. Keď čokoláda začne tuhnúť, nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1132 videní