- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zemiakové placky s ovsenými vločkami
Zemiakové placky s ovsenými vločkami
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 700 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 2 hrste ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička soli
- štipka mletého čierneho korenia
- masť
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko priveďte takmer do varu. Odstavte, vsypte doň ovsené vločky a nechajte chvíľu bokom. Medzitým nastrúhajte do misy olúpané zemiaky : či použijete najjemnejšiu stranu strúhadla alebo väčšie slzičky, je na vás. Ja mám rada trochu výraznejšiu štruktúru, preto volím stranu so slzičkami (a navyše je strúhanie rýchlejšie).
2. Krok
Z postrúhaných zemiakov poriadne vytlačte vodu a hneď pridajte ešte teplé mlieko s vločkami. Pridajte aj vajcia a prelisovaný cesnak podľa chuti, majoránku, dávku soli a štipku korenia a vypracujte cesto. Pokiaľ je cesto príliš riedke, pridajte ešte hrsť hladkej múky.
3. Krok
Na veľkej nepriľnavej panvici rozpáľte masť . Do rozpálenej masti vložte asi dve lyžice cesta a rozotrite ich na výšku asi 0,5 cm.
4. Krok
Zvoľna smažte z jednej strany 2–3 minúty, až začnú plackám zlatnúť okraje. Obracačkou ich opatrne otočte a dosmažte aj z druhej strany, bude to trvať o niečo kratšiu dobu. Usmažené zemiakové placky servírujte najlepšie horúce, rovno z panvice.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
609 videní