- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pomazánky
- Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 g filé z losasa
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml mlieka
- kôra a šťava z jedného citróna
- 1 cibuľa
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 1 bielok
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžička horčice
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu lososovej nátierky vložte lososa do malej hlbokej panvice, potom zalejte bielym vínom a mliekom a vytlačte citrónovú šťavu. Nakrájate cibuľu a vhoďte ju do mlieka spolu so strúčikmi cesnaku, potom prikryte alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 160°C na 15-20 minút.
2. Krok
Po uplynutí času rybu vyberte z rúry a hneď ju rozmixujte. Pridáme sneh z bielkov a smotanu a ešte horúce premiešame. To je dostatočná tepelná úprava pre vajce. Potom vmiešame maslo, dochutíme soľou, korením a horčicou a podľa chuti aj citrónovou šťavou.
3. Krok
Aby ste získali super nátierku, mali by ste ju najskôr vložiť do chladničky, nechať ju úplne vychladnúť a až potom podávať. Natierať na hrianky alebo akékoľvek obľúbené pečivo, s trochou citróna, cherry paradajkami a bylinkami podľa chuti je to pravé orechové.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
307 videní