Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gin Tonic cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gin tonic cheesecake.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 250 g maslových sušienok
  • 150 g masla
  • kôra z 1 limetky
  • Náplň :
  • 150 ml Ginu
  • 150 ml toniku
  • 70 g cukru
  • 5 plátkov želatíny
  • 5 lyžíc vody
  • 600 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • šťava z 1 limetky
  • 16 plátkov limetky
  • kôra z limetky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozdrvte sušienky v mixéri na strúhanku. Maslo rozpustíme a pridáme k sušienkam. Kôru z limetky nastrúhame, vložíme do mixéra a ešte chvíľu všetko mixujeme. Zmes preložíme do formy s priemerom 26 cm. Prstami zatlačte tak, aby sa zmes prilepila na steny formy. Počas prípravy plnky presuňte formu do chladničky.

2. Krok

Plátky želatíny vložíme do misy a zalejeme vodou. Nechajte 5 minút napučať.

3. Krok

Do hrnca nalejte gin, tonik a cukor. Zohrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme napučanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí a odstavíme. pridáme šťavu z limetky , ktorej kôru sme nastrúhali do základu..

4. Krok

Smotanu vyšľaháme do šľahačky.. Do veľkej misy vložte smotanový syr, cukor miešajte pri strednej rýchlosti 2-3 minúty. Znížte rýchlosť miešania a postupne prilievajte ginovú zmes. Na záver jemne vareškou vmiešame pripravenú šľahačku.

5. Krok

Plnku rozotrieme na základ a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním koláč ozdobíme strúhanou kôrkou a plátkami limetky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

190 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.