- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Gin Tonic cheesecake
Gin Tonic cheesecake
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Základ:
- 250 g maslových sušienok
- 150 g masla
- kôra z 1 limetky
- Náplň :
- 150 ml Ginu
- 150 ml toniku
- 70 g cukru
- 5 plátkov želatíny
- 5 lyžíc vody
- 600 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- šťava z 1 limetky
- 16 plátkov limetky
- kôra z limetky
Postup prípravy
1. Krok
Rozdrvte sušienky v mixéri na strúhanku. Maslo rozpustíme a pridáme k sušienkam. Kôru z limetky nastrúhame, vložíme do mixéra a ešte chvíľu všetko mixujeme. Zmes preložíme do formy s priemerom 26 cm. Prstami zatlačte tak, aby sa zmes prilepila na steny formy. Počas prípravy plnky presuňte formu do chladničky.
2. Krok
Plátky želatíny vložíme do misy a zalejeme vodou. Nechajte 5 minút napučať.
3. Krok
Do hrnca nalejte gin, tonik a cukor. Zohrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme napučanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí a odstavíme. pridáme šťavu z limetky , ktorej kôru sme nastrúhali do základu..
4. Krok
Smotanu vyšľaháme do šľahačky.. Do veľkej misy vložte smotanový syr, cukor miešajte pri strednej rýchlosti 2-3 minúty. Znížte rýchlosť miešania a postupne prilievajte ginovú zmes. Na záver jemne vareškou vmiešame pripravenú šľahačku.
5. Krok
Plnku rozotrieme na základ a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním koláč ozdobíme strúhanou kôrkou a plátkami limetky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
190 videní