Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčové Dubary

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bravcove dubary.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 800 g bravčové karé
  • 1 hlávka karfiolu
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 120 g masla
  • 8 dcl mlieka
  • 4 lyžice hladkej múky
  • tymián
  • 2 žĺtky
  • 300 g údeného syra
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • muškátový oriešok
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu Dubarry nalejte mlieko do hrnca. Dochutíme soľou, korením, tymianom, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, piatimi alebo šiestimi kúskami neošúpaného, ​​pretlačeného celého cesnaku a muškátovým orieškom, potom pridáme ružičky karfiolu. Začnite variť karfiolové mlieko na strednom ohni.

2. Krok

Kým sa karfiol varí, pripravte si nakrájané kotlety. Dochutíme ich soľou a korením, ochutíme tymianom a ochutené mäso obalíme v hladkej múke. Zohrejte panvicu na strednom ohni a keď je horúca, pridajte maslo. Keď sa pekne roztopí, opečte mäso a medzitým prihoďte zvyšný celý pretlačený cesnak . Keď majú kotlety peknú farbu, vyberte ich z panvice.

3. Krok

Do zvyšného tuku a výpeku pridáme paradajkový pretlak, potom ho spolu s cesnakom minútu-dve restujeme, potom zalejeme 1,5-2 decilitrami vody. Priveďte do varu, trochu zahustite a pred odstavením z ohňa vložte plátky mäsa späť do tejto chutnej omáčky na niekoľko minút. Medzitým z mlieka vyberieme karfiol uvarený do mäkka.. Mlieko si necháme na bešamel..

4. Krok

Na bešamelovú omáčku si v panvici zohrejeme maslo, pridáme zvyšnú múku a potom za stáleho miešania urobíme svetlú maslovú zápražku. Keď je hotová, zalejeme karfiolovým mliekom, ktoré nám zostalo z varenia karfiolu, a po pár minútach varenia odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme polovicu strúhaného syra . Keď sa syr rozpustí, dôkladne vmiešame žĺtka. Konečným výsledkom bude hustá, ale tekutá, omáčka.

5. Krok

Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme na ňu kotlety, ružičky karfiolu, pokvapkáme zvyšnou šťavou z mäsa, potom pridáme bešamel, zvyšný syr a nakoniec navrch trochu strúhanky . Pečieme v rúre predhriatej na 200°C približne 10-12 minút do zlatista. Podávame s petržlenovou ryžou guľatou Mánya.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

525 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.