- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Pusinková roláda s černicami
Pusinková roláda s černicami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Na roládu :
- 4 bielky
- 230 g práškového cukru
- 1 lyžička vínneho octu
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- Na černicové pyré :
- 300 g černíc
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice vody
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
- Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilkovej pasty
Postup prípravy
1. Krok
V malej panvici zmiešajte polovicu černíc s cukrom, vodou , citrónovou šťavou a kôrou .. Priveďte k varu a varte 5 minút, kým černice nezmäknú. Potom ich rozmixujte a pretrite cez sitko.. Pyré nechajte vychladnúť.
2. Krok
Zapneme rúru a vyhrejeme ju na 180°C.. Pripravíme si plech 23 x 33 , vyložíme ho s papierom na pečenie.
3. Krok
Vo veľkej mise vyšľaháme z bielkov mäkký sneh.. Postupne po lyžiciach zašľahávame k nemu cukor , kým nevznikne lesklý pevný sneh.. Pridajte ocot, škrob a len ručne ich vmiešajte. Sneh rovnomerne rozotrite na plech .. Pokvapkajte ho černicovým pyré , a pomocou špajdle urobte jemné mramorovanie. Vložte do rúry a pečte 15 - 18 minút.
4. Krok
Potom vyberte z rúry a nechajte na plechu chladnúť 5 minút. Plech preklopíme na druhý papier na pečenie a jemne stiahneme papier na ktorom sa roláda piekla. Korpus potom opatrne zvinieme a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Šľahačku s vanilkovou pastou vyšľaháme do pevna .. Korpus rozvinieme a natrieme šľahačkovým krémom.. Krém pokvapkáme černicovým pyré a a pridáme aj čerstvé černice. Všetko zvinieme do rolády. Roládu preložíme na servírovaciu tácku a ozdobíme podľa fantázie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
447 videní