Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babičkin tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickin tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 30 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • 4 žĺtky
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Tvarohová plnka :
  • 500 g tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • 40 g detskej krupice
  • 150 g cukru
  • 4 bielka
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Posypeme :
  • práškovým cukrom
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy a premiešame. o inej misky dáme maslo, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Pridáme kyslú smotanu a žĺtky a dobre premiešame vidličkou. ■ Pridajte k preosiatym surovinám a roztlačte vidličkou. Keď získate drobivú zmes, vymiesime ju na hladké, mäkké cesto. Ak použijeme väčšie vajcia, pridáme podľa potreby ešte 1-2 lyžice múky. ■ Z cesta vytvarujte guľu. Mierne ju vyrovnajte, zabaľte do priehľadnej fólie a vložte do chladničky najmenej na 30 minút. Ak sa neponáhľame, čas predĺžime až na 2 hodiny.

2. Krok

TVAROHOVÁ PLNKA (pripravte tesne pred odpočinutím cesta). Z bielkov a štipky soli vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania postupne vmiešame cukor a vanilkový cukor. Aby sme získali tuhý sneh z bielkov. ■ V inej miske na hladko zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, krupicu a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Jemne a postupne vmiešame sneh z bielkov. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .

3. Krok

Odpočinuté cesto rozdeľte na 2 rovnako veľké kusy. Prvý rozvaľkáme na dobre pomúčenej pracovnej ploche na obdĺžnik veľkosti plechu na pečenie (32x22 cm). Navinieme na kuchynský valček a preložíme na plech. ■ Tvarohovú plnku rovnomerne, rozotrieme po ceste. ■ Druhý kus cesta rozvaľkajte rovnakým spôsobom ako prvý. Vyvaľkané položíme na vrch plnky. Prstami ju jemne (!) pritlačte na plnku. Nakoniec cesto pomerne husto popicháme vidličkou. ■ Koláč pečieme 35–40 minút. Aby sa navrchu zmenila farba na zlatožltú.

4. Krok

Upečený koláč ochlaďte na izbovú teplotu alebo aspoň do vlažnosti. Potom ho dobre vychlaďte v chladničke . Vychladnutý koláč môžeme posypať práškovým cukrom. Nakoniec ho nakrájame na kocky alebo plátky

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

646 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.