- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s broskyňami
Tvarohový koláč s broskyňami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Krehké cesto :
- Hrnček 200 ml
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 200 g margarínu
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice kyslej smotany
- Tvarohová zmes :
- 1 kg tvarohu
- 1 hrnček práškového cukru
- 100 g masla
- 4 vajcia
- 1 vanilkový puding
- Maková vrstva :
- 5 bielkov
- 1 hrnček mletého maku
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
- 2 lyžice solamylu
- Ďalej potrebujeme :
- 1 konzerva broskýň
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Krehké cesto: zmiešajte všetky ingrediencie. Rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu) a dáme na hodinu do chladničky. Väčšiu časť potom položte na dno plechu na pečenie (veľkosť 25/30 cm), vystlaného papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút pri 180°C
2. Krok
Tvarohová vrstva: maslo vyšľahajte kým nieje nadýchané, spojte s cukrom a žĺtkami za stáleho šľahania. Potom po lyžičkách pridajte tvaroh a pudingový prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme s tvarohovou hmotou.
3. Krok
Maková hmota: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na záver pridáme cukor. Pridáme mletý mak, kokos a solamyl.. Všetko jemne premiešame.
4. Krok
Na upečený krehký základ striedavo nalievame tvarohovo-makovú zmes, čím vytvárame záplaty. Pečieme 20 minút pri 160°C .
5. Krok
Broskyne scedíme a nakrájame na kocky. Uložíme na vrch upečeného koláča a nastrúhame zvyšné vychladnuté krehké cesto. Pečieme ďalších 40-50 minút pri 160°C . Nechajte v rúre vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Tvarohový koláč s broskyňami chutí najlepšie vychladený. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
382 videní