Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto : 200 ml šálka
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Tvarohová plnka :
  • 400 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 0,5 šálky cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 - 2 hrste hrozienok
  • Krém na povrch :
  • 6 - 8 lyžíc kyslej smotany
  • 4 - 6 lyžíc kondenzovaného mlieka
  • čokoláda alebo čokoládový topping
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu drobenkového cesta je potrebné pomrviť maslo, cukor a múku s práškom do pečiva. Najpohodlnejšie je to urobiť pomocou domácich spotrebičov, ale manuálne to tiež nie je ťažké.

2. Krok

Vzniknutú drobivú hmotu rozdeľte na dve časti: na spodnú a na vrchnú vrstvu cesta.

3. Krok

Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, vajcia, cukor a vanilkový cukor. Ak náplň vyzerá príliš tekutá, pridajte 1 polievkovú lyžičku. škrobu. Je vhodné brať tvaroh s vysokým obsahom tuku (viac ako 9%).

4. Krok

Homogenitu tvarohovej hmoty na plnku dosiahneme najjednoduchšie pomocou ponorného mixéra.

5. Krok

Zapnite rúru na 180-20°C . Vezmeme si vhodnú formu napríklad priemerom 22-24 cm Formu vymastíme olejom, dno môžeme vyložiť papierom na pečenie. Polovicu strúhankového cesta treba na dno vysypať a uhladiť.

6. Krok

Na vrch nalejeme tvarohovú náplň v rovnomernej vrstve. Pridajte hrozienka. Vrch prikryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložte formu do rúry na 45 minút až 1 hodinu, tvarohová náplň by mala byť upečená a cesto navrchu by malo byť hnedé.

7. Krok

Asi päť minút predtým, ako budete koláč vyberať z rúry, premiešajte kyslú smotanu a kondenzované mlieko na krém. Ihneď po vybratí koláča z rúry nalejeme smotanu na koláč... Potom urobte ozdoby, napríklad krém pokvapkajte alebo polejte rozpustenou čokoládou alebo toppingom. Vytvorte za pomoci vidličky alebo špajdle mramorovanie.

8. Krok

Po vychladnutí stuhne - a koláč sa bude dať perfektne nakrájať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

469 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.