Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové tortičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove torticky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 40 g medu
  • 40 g masla
  • 80 g cukru
  • 1 vajce
  • 220 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • Krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 g tvarohu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 0,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 šľahačkový fixátor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka alebo panvice s nepriľnavým dnom pridajte kryštálový cukor, soľ, med a maslo. Voľte med, ktorý nie je horký, a vyberte si kvalitný olej. Nepoužívajte margarín . Položte nádobu na sporák, zapnite mierny oheň.

2. Krok

Obsah nádoby premiešajte a roztopte asi 3-4 minúty. Pridajte sódu bikarbónu a premiešajte. Zmes okamžite začne peniť - to je normálne. Hlavnou vecou je nepridávať veľa sódy, pretože to dá cestu horkú zvláštnu chuť!

3. Krok

Vypnite oheň, pridajte polovicu múky, premiešajte a pridajte aj celé vajíčko. Rýchlo ho vmiešame do medovej zmesi a pridáme zvyšok múky. Premiešajte a vložte cesto do hlbokej nádoby. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky alebo na chladné miesto na 1 hodinu, aby sa cesto vychladilo.

4. Krok

Zatiaľ si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu tvaroh ľubovoľného obsahu tuku, práškový cukor a smetafix, citrónovú šťavu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, aby sa rozdrvili častice tvarohu. Nádobu s krémom vložte do chladničky – do 10-15 minút zhustne.

5. Krok

Keď cesto vychladne, nebude sa vám lepiť na ruky. Pracovnú plochu poprášime múkou a vyvaľkáme na nej cesto, pohárom alebo formičkou vykrajujeme kruhy. Vždy pohár ponorte do múky, aby sa cesto naň neprilepilo. Kruhy ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.

6. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C a koláčiky pečieme 3-5 minút. Neprepečte ich, – mali by byť zlatohnedé a po stlačení mäkké. Plech stačí vybrať z rúry a nechať koláčiky vychladnúť – budú chrumkavé, pevné a pekne sa oddelia od papiera . Teplé sušienky neodstraňujte - zdeformujú sa..

7. Krok

Keď kolieska úplne vychladnú, vložte krém do cukrárskeho vrecka alebo a na každý kúsok ho ozdobne naneste. Stred medzi krémom môže byť naplnený bobuľovým ovocím alebo želatínou či džemom.. Prikryjeme druhým kruhom a opäť nastriekame krém. Potom tretiu vrstvu a aj na ňu nastriekame krém.

8. Krok

Ozdobte bobuľami, lístkami mäty, strúhanou čokoládou atď. - neobmedzujte svoju kulinársku predstavivosť. Môžete dokonca pozvať deti, aby vám pomohli so zdobením..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

424 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.