- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Koláče s údeným syrom a kôprom
Koláče s údeným syrom a kôprom
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 600 g hladkej múky
- 1 instantné droždie
- 2 lyžice oleja
- 1 vajce
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- 350 ml mlieka
- 3 lyžice masla
- Plnka :
- 250 g kyslej smotany (hustej )
- 400 g údeného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu kôpru
- Okrem toho :
- 1 vajce
- 1 lyžica masla
Postup prípravy
1. Krok
Do misky nalejeme teplé mlieko, pridáme vajce, cukor, soľ, trochu prešľaháme metličkou. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so suchým instantným droždím, rastlinným olejom a maslom izbovej teploty. Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť..
2. Krok
Kým cesto kysne, pripravíme si náplň . Údený syr nastrúhame na hrubom strúhadle. K syru pridajte kyslú smotanu, cesnak cez lis a nasekaný kôpor.
3. Krok
Plnku dobre premiešame. Plnku nesolím, lebo... do plnky stačí soľ obsiahnutá v syre.
4. Krok
Cesto rozdeľte na 15 rovnakých častí. Každý kúsok cesta vytvarujte do gule. Cesto zakryte potravinovou fóliou a nechajte asi 10 minút podkysnúť. Každý kúsok cesta vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 10-11 cm.
5. Krok
Cesto „koláče“ položte na plech na pečenie vymastený rastlinným olejom V každom kruhu cesta urobte jamku. (použite dno pohára ). Do dutiny dajte plnku a zarovnajte ju. Koláče ešte raz prikryte a nechajte podkysnúť nech sa zdvihnú. Okraje potom potrite rozšľahaným vajcom.
6. Krok
Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 190°C kým nie je cesto zlatohnedé. Po upečení okraje potrieme maslom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
281 videní