Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šatôčky so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slivkove satocky 1.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 2 žĺtky
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g masla
  • Na plnenie :
  • 200 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 600 g slivkového lekváru
  • 1 vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cukor zmiešame s vlažným mliekom, potom doň rozdrobíme droždie a necháme vzísť. Múku zmiešame so soľou, potom pridáme vajce, kyslú smotanu, mäkké maslo a nakysnuté droždie. Vymiesime z neho elastické cesto, ktoré potom na pomúčenej doske miesime 10 minút. Necháme prikryté na teplom mieste kysnúť do zdvojnásobenia.

2. Krok

Maslo zmiešame s vlašskými orechmi , prešľaháme v kuchynskom robote. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potom ho potrieme maslovo orechovou zmesou .. Zložíme hornú tretinu, potom spodnú, potom priložíme aj z pravej a ľavej strany. Výslednú malú tehlu zabaľte do potravinovej fólie a potom ju vložte do chladničky na 20 minút odpočívať.

3. Krok

Po vytiahnutí cesto otočíme o 90 stupňov doľava, rozvaľkáme a skladanie zopakujeme. Nasleduje ďalšia prestávka, po ktorej nasleduje sekvencia vaľkania a skladania ešte raz. Potom cesto vložíme späť na hodinu do chladničky, aby dostatočne stuhlo. Zachladené cesto rozvaľkajte na tenko a potom ho nakrájajte na malé štvorčeky. Tie sa plnia slivkovým lekvárom a v strede sa zaštipujú dva hroty, aby získali charakteristický šatôčkový tvar.

4. Krok

Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista 20 minút. Podávame teplé alebo studené, veľmi jemne posypané práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

561 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.