Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šatôčky so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slivkove satocky 1.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 2 žĺtky
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g masla
  • Na plnenie :
  • 200 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 600 g slivkového lekváru
  • 1 vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cukor zmiešame s vlažným mliekom, potom doň rozdrobíme droždie a necháme vzísť. Múku zmiešame so soľou, potom pridáme vajce, kyslú smotanu, mäkké maslo a nakysnuté droždie. Vymiesime z neho elastické cesto, ktoré potom na pomúčenej doske miesime 10 minút. Necháme prikryté na teplom mieste kysnúť do zdvojnásobenia.

2. Krok

Maslo zmiešame s vlašskými orechmi , prešľaháme v kuchynskom robote. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potom ho potrieme maslovo orechovou zmesou .. Zložíme hornú tretinu, potom spodnú, potom priložíme aj z pravej a ľavej strany. Výslednú malú tehlu zabaľte do potravinovej fólie a potom ju vložte do chladničky na 20 minút odpočívať.

3. Krok

Po vytiahnutí cesto otočíme o 90 stupňov doľava, rozvaľkáme a skladanie zopakujeme. Nasleduje ďalšia prestávka, po ktorej nasleduje sekvencia vaľkania a skladania ešte raz. Potom cesto vložíme späť na hodinu do chladničky, aby dostatočne stuhlo. Zachladené cesto rozvaľkajte na tenko a potom ho nakrájajte na malé štvorčeky. Tie sa plnia slivkovým lekvárom a v strede sa zaštipujú dva hroty, aby získali charakteristický šatôčkový tvar.

4. Krok

Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista 20 minút. Podávame teplé alebo studené, veľmi jemne posypané práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

367 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.