- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Kávová krtkova torta
Kávová krtkova torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Plnka :
- 2 lyžice instantnej kávy
- 330 ml smotany na šľahanie 35%
- 80 g ovocia v rume (odkvapkané )
- 2 lyžice práškového cukru
- Piškóta :
- 3 lyžice rumu z ovocia
- 2 lyžice instantnej kávy
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g mäkkého masla
- 80 g cukru
- štipka soli
- 4 vajcia
- 100 g jemne mletých mandlí
- 1 1/2 lyžice hladkej múky
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu plnky zmiešajte instantnú kávu so smotanou a dajte na noc do chladničky. Deň dopredu si aj namočíme ovocie podľa chuti do rumu.. 1 dcl rumu a ovocie podľa vašej chuti ( višne , hrozno , maliny , čučoriedky ) Tiež odložíme do chladničky .
2. Krok
Na druhý deň scedíme ovocie z rumu .. Ako základ zohrejte scedený rum a rozpustite v ňom 1 1⁄2 polievkovej lyžice instantnej kávy. Čokoládu nasekáme nadrobno. Maslo, 40 g cukru a 1 štipku soli miešame metličkou kuchynského robota (alebo šľahačmi ručného mixéra) aspoň 5 minút do krémovej konzistencie. Vajíčka oddeľte a po jednom vmiešajte žĺtky po dobu 30 sekúnd. Vmiešame čokoládu, mandle, múku a zmes espressa.
3. Krok
Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, prisypeme zvyšný cukor a šľaháme 2 minúty, aby vznikol krémový tuhý bielok. Do cesta vmiešame 1⁄3 bielkov, opatrne vmiešame zvyšné bielky. Cesto rozotrieme do vymastenej formy (20 cm Ø). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C na druhej priečke odspodu 30-35 minút. Základ necháme vychladnúť vo forme na mriežke.
4. Krok
Vychladnutú piškótu vyberte z formy. Vnútro vyberieme tak, aby zostal 1,5 cm široký a cca 2 cm vysoký okraj (najlepšie to urobíme polievkovou lyžicou). To čo sme vybrali rozmrvíme a sušíme na plechu vo vyhriatej rúre na 120°C (plynová 1, teplovzdušná 100 stupňov) 12-15 minút. Necháme vychladnúť.
5. Krok
Na plnku najemno nakrájajte ovocie z rumu. Smotanu prelejeme cez sitko a vyšľaháme dotuha, vsypeme práškový cukor a krátko zamiešame. Pridáme ovocie v rume. Krém rozotrieme na korpus v tvare kupoly. Dajte zachladiť na 30 minút. Posypeme niekoľkými opečenými omrvinkami a podávame posypané práškom z instantnej kávy..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
164 videní