Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníková roláda s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikova rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 200 ml šálka ako odmerka
  • 3 vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • Krém:
  • 225 g mascarpone
  • 60 g masla
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka zázvoru
  • 1,5 šálky práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame pšeničnú múku, perníkové korenie sódu bikarbónu a soľ.

2. Krok

Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise vyšľaháme žĺtky pri vysokej rýchlosti do zhustnutia, asi 3 minúty. Potom vmiešame hnedý cukor a nakoniec rozpustené maslo.

3. Krok

V inej miske vyšľaháme bielka pri strednej rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Postupne pridávame cukor po 1 polievkovej lyžici. Po každom pridaní šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa cukor nerozpustí. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria lesklé špičky . Do vaječnej (žĺtkovej) zmesi pridáme vyšľahané bielka. potom primiešame zmes múky.

4. Krok

Cesto nalejte a plech, vymastený a vystlaný s pergamenom. Cesto stierkou zarovnáme. Piškótu pečieme 9-12 minút v rúre vyhriatej na 180°C.

5. Krok

PRÍPRAVA ROLÁDY: Nechajte koláč vychladnúť asi 5-8 minút. Potom ho položte na kuchynskú utierku jemne posypanú práškovým cukrom.

6. Krok

Odstráňte pergamenový papier. Koláč zľahka poprášime práškovým cukrom. Opatrne zabaľte do rolády aj s utierkou začínajúc od krátkej strany. Takto necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Medzitým si pripravíme krém vyšľahaním mascarpone, masla, vanilkového extraktu, zázvoru, a práškového cukru. Šľaháme, kým nezískame homogénnu krémovú konzistenciu.

8. Krok

Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme r a potrieme rovnomernou vrstvou krémovej plnky. Potom piškótu zrolujte (tentoraz bez kuchynskej utierky). Položte roládu na tanier, prikryte fóliou a nechajte ju v chladničke, kým nebude pripravená na podávanie. Roládu pred podávaním poprášime práškovým cukrom a ozdobíme perníkmi alebo ľubovoľnou ozdobou podľa vlastného výberu. Pred podávaním ju nakrájajte ostrým nožom na rovnomerné plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

676 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.