- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Perníková roláda s mascarpone krémom
Perníková roláda s mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Piškóta :
- 200 ml šálka ako odmerka
- 3 vajcia
- 1 šálka polohrubej múky
- 2 lyžičky perníkového korenia
- štipka soli
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžica masla
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1/4 šálky práškového cukru
- Krém:
- 225 g mascarpone
- 60 g masla
- 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
- štipka zázvoru
- 1,5 šálky práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame pšeničnú múku, perníkové korenie sódu bikarbónu a soľ.
2. Krok
Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise vyšľaháme žĺtky pri vysokej rýchlosti do zhustnutia, asi 3 minúty. Potom vmiešame hnedý cukor a nakoniec rozpustené maslo.
3. Krok
V inej miske vyšľaháme bielka pri strednej rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Postupne pridávame cukor po 1 polievkovej lyžici. Po každom pridaní šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa cukor nerozpustí. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria lesklé špičky . Do vaječnej (žĺtkovej) zmesi pridáme vyšľahané bielka. potom primiešame zmes múky.
4. Krok
Cesto nalejte a plech, vymastený a vystlaný s pergamenom. Cesto stierkou zarovnáme. Piškótu pečieme 9-12 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
5. Krok
PRÍPRAVA ROLÁDY: Nechajte koláč vychladnúť asi 5-8 minút. Potom ho položte na kuchynskú utierku jemne posypanú práškovým cukrom.
6. Krok
Odstráňte pergamenový papier. Koláč zľahka poprášime práškovým cukrom. Opatrne zabaľte do rolády aj s utierkou začínajúc od krátkej strany. Takto necháme úplne vychladnúť.
7. Krok
Medzitým si pripravíme krém vyšľahaním mascarpone, masla, vanilkového extraktu, zázvoru, a práškového cukru. Šľaháme, kým nezískame homogénnu krémovú konzistenciu.
8. Krok
Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme r a potrieme rovnomernou vrstvou krémovej plnky. Potom piškótu zrolujte (tentoraz bez kuchynskej utierky). Položte roládu na tanier, prikryte fóliou a nechajte ju v chladničke, kým nebude pripravená na podávanie. Roládu pred podávaním poprášime práškovým cukrom a ozdobíme perníkmi alebo ľubovoľnou ozdobou podľa vlastného výberu. Pred podávaním ju nakrájajte ostrým nožom na rovnomerné plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
676 videní