Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 120 g masla izbovej teploty
  • 130 g medu
  • 1 vajce
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 100 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame múku, kakao, škoricu a sódu .

2. Krok

Maslo a med dáme do inej misky a mixérom miešame, kým sa nespoja do hladkej zmesi. Pridajte vajíčko a ešte trochu miešajte, kým sa nespoja so zvyškom zmesi. Do misy dáme zmes múky, kakaa, škorice a sódy a rukami vypracujeme hladké cesto. Misku prikryjeme plastovou fóliou a dáme na 30 minút do chladničky, aby cesto stuhlo.

3. Krok

Po 30 minútach cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 centimetra. Predtým valček pomúčime múkou, aby sa neprilepil na cesto. Vykrajovačkou vykrajujte požadované tvary a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri ukladaní nechajte medzi nimi medzeru, pretože v dôsledku sódy bikarbóny sa počas pečenia zdvihnú a roztiahnu. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10 minút.

4. Krok

Keď perník vychladne, môžete ho ozdobiť dvoma spôsobmi. Roztopte čokoládu a lyžicou polejte perníčky zo vzduchu, aby sa vytvorili čokoládové pruhy. Ešte krajšie bude vyzerať, ak celú vrchnú stranu perníka namočíte do čokolády. Ak chcete dokonalý vzhľad vášho perníka, pridajte do rozpustenej čokolády lyžicu oleja, aby ste získali lesklú polevu.

5. Krok

Medovníky poukladajte na mriežku, pod ktorú ste vložili papier na pečenie, medovníky polejte polevou a nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť. Medovníky môžete dodatočne ozdobiť tak, že ich po pridaní polevy posypete mletými vlašskými orechmi, lieskovými orechmi alebo mandľami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

164 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.