- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s perníkom
Tvarohový koláč s perníkom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Krehké cesto :
- 200 g masla
- 90 g práškového cukru
- 400 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 1 - 2 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- Tvarohová plnka :
- 1 kg tvarohu
- 3 vajcia
- 250 g masla
- 220 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 2 vanilkové pudingy
- Okrem toho :
- 400 g perníčkov v čokoláde
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme krehké cesto: Múku, maslo (po kúskoch), práškový cukor, 3 žĺtky, prášok do pečiva, škoricu a 1 polievkovú lyžicu jogurtu ručne alebo v kuchynskom robote vymiesime na hladké cesto. (Cesto by malo byť hladké, inak pridajte 1 polievkovú lyžicu jogurtu). Cesto rozpolíme
2. Krok
Dno obdĺžnikového plechu na pečenie (cca 35 x 24 cm) vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta vtlačte na dno pripravenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C (horný a spodný ohrev) asi 15 minút, kým nie je krehký základ jemne zlatožltý
3. Krok
Keď prvá vrstva vychladne, vyberte ju z formy a upečte druhú polovicu cesta rovnakým spôsobom. Druhú vrstvu necháme vo forme po vychladnutí.
4. Krok
Pripravte tvarohovú zmes: Ak použijete hrubozrnný tvaroh, musíte ho najskôr pomlieť . Dajte tvaroh do veľkého hrnca. Pridajte vajcia, maslo na kúsky, cukor a vanilkový cukor. Na strednom ohni za stáleho miešania vareškou zohrievame, pričom dávame pozor, aby sme zmes neprihorela . Keď sa suroviny spoja a zmes sa stane tekutou, pomaly pridávame pudingový prášok a rýchlo miešame metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Keď zmes prevrie (vytvoria sa bublinky), ešte krátko povaríme, kým zmes nezhustne ako puding. Potom hrniec odstavte z ohňa
5. Krok
Zmes necháme mierne vychladnúť, občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka. Keď je zmes vlažná, rozotrieme časť tvarohovej plnky na krehké cesto tak, aby pokrývala základ. Potom rozložíme perníčky a prikryjeme ich zvyšnou tvarohovou zmesou. Na vrch ihneď položíme druhý základ z krehkého cesta. (piškóta je veľmi drobivá a môže sa ľahko zlomiť.)
6. Krok
Koláčik odlolžíme na noc do chladničky. Potom posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
130 videní