- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Capuccino rez
Capuccino rez
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:40 hod
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- Pusinková vrstva :
- 5 bielkov
- 250 g cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Krém:
- 1 liter mlieka
- 5 žĺtkov
- 9 lyžíc cukru
- 2 vanilkové cukre
- 4,5 lyžice hladkej múky
- 4,5 lyžice kukuričného škrobu
- 250 h masla
- 150 g čokolády na varenie
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 vrecko cappuccina
- 150 g nasekanej čokolády
- Na ozdobu :
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Pusinková piškóta: Z bielkov vymiešame tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Do lesklého snehu pridáme múku a lyžicu citrónovej šťavy. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Sušíme pri teplote 125 °C asi hodinu a 45 minút.
2. Krok
Krém: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, škrob a trochu studeného mlieka. Varte vo zvyšku mlieka. Vychladíme a vmiešame pripravené maslo. Rozdeľte zmes na dve rovnaké časti. Do jednej časti pridáme rozpustenú čokoládu a mleté vlašské orechy, do druhej cappuccino a nadrobno nasekanú čokoládu. Pusinkovú piškótu prekrojíme na polovicu, dáme čokoládový krém s orechmi, položíme druhú piškótu a zatrieme cappuccinovým krémom.
3. Krok
Na vrch dáme cukrárskym vreckom vyšľahanú šľahačku a môžete prizdobiť čokoládovými hoblinami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
221 videní