Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mliečny rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kinder mliecny rez.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 25 g kakaa
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžica vody
  • štipka soli
  • Plnka :
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 180 g kondenzovaného mlieka
  • 10 g želatíny
  • 1 lyžička vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia oddeľte na bielky a žĺtky (rozdeľte ich do rôznych nádob na šľahanie, bielka do čistej suchej misky). V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom, medom, vodou a vanilkovým cukrom. Šľaháme pri maximálnej rýchlosti mixéra 5-6 minút.

2. Krok

Zapnite rúru na predhriatie na 180°C . Umyte mixér a utrite dosucha papierovou utierkou. Do bielkov pridáme štipku soli. Bielka šľaháme asi 5-6 minút, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

3. Krok

Do vyšľahanej žĺtkovej zmesi pridáme polovicu vyšľahaných bielkov. Stierkou jemne vmiešame bielky, snažme sa nenarušiť vzdušnosť zmesi. Pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Opatrne premiešame. Pridajte zvyšné bielky. Znova ich jemne premiešajte stierkou.

4. Krok

Plech prikryte papierom na pečenie a vylejte pripravené cesto. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C asi na 10-12 minút.

5. Krok

Hotový korpus ochlaďte. Opatrne odstráňte papier na pečenie. Okraje piškóty orežte. Koláč rozrežte na dve rovnaké časti.

6. Krok

Príprava plnky : Želatínu nalejte do malej misky s 50 ml vody a nechajte 10-15 minút napučať. Zmiešajte 60 ml smotany a napučanú želatínu v hrnci a dajte na mierny oheň. Za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí, ale nevaríme. Odstráňte hrniec z ohňa. Do horúcej krémovej želatínovej hmoty pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.

7. Krok

Zvyšnú smotanu vložte do nádoby na šľahanie. Šľaháme do nadýchaného stavu. Do šľahačky za stáleho šľahania postupne pridávame mliečno-želatínovú zmes. Ak sa hmota ukáže ako príliš tekutá, môžeme ju nakrátko vložiť do chladničky, aby zhustla.

8. Krok

Prikryte pekáč alebo formu vhodnej veľkosti potravinovou fóliou a položte na ňu jednu časť čokoládovej piškóty. Nanesieme plnku , a prikryjeme druhou časťou piškóty. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 30-60 minút.

9. Krok

Po uplynutom čase koláčik vyberieme z chladničky a nakrájame na rezy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

508 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.