Bounty
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- piškóta :
- 200 g cukru
- 200 g mäkkého masla
- 4 vajcia
- 1 lyžica rumovej esencie
- 50 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 100 g krupice
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 200 g práškového cukru
- 200 g masla
- 200 g kokosu
- Poleva :
- 250 g tmavej čokolády
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica medu
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom. Po jednom pridávame vajíčka a po každom premiešame. Pridáme rum a mlieko, premiešame. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, štipku soli. Zmes zhomogenizujeme a nalejeme na panvicu s rozmermi 25 x 35 cm. Pečieme 30 minút pri 180°C. Nechajte vychladnúť na plechu, kým nedosiahne izbovú teplotu.
2. Krok
Na krém zmiešame mlieko, krupicu, vanilkovú esenciu. Uvaríme hladkú krupicu, často miešame, aby sa nám netvorili hrudky. Necháme úplne vychladnúť. Samostatne vyšľaháme maslo a práškový cukor. Postupne pridávajte studenú krupicu, po každom pridaní premiešajte. Na záver pridáme kokos a premiešame. Krém rozotrieme na studenú piškótu, zarovnáme stierkou.
3. Krok
Ingrediencie na polevu roztopíme v parnom kúpeli na miernom ohni za častého miešania, kým nemáme lesklú polevu. Polevu nalejeme na krém, zarovnáme. Koláč necháme vychladnúť, kým poleva nestuhne, potom môžeme krájať a podávať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
84 videní