- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Sofia rezy
 
Sofia rezy
          - Kusov: 1
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 40min
 - Varenie: 60min
 - Hotové Za: 1:40 hod
 
Suroviny
- Kakaová vrstva :
 - 3 veľké bielká alebo 4 menšie
 - 4 lyžice cukru
 - prášok do pečiva na špičku noža
 - 1 lyžica hladkej múky
 - 3 lyžice kakaa
 - Orechová vrstva :
 - 3 veľké bielká alebo 4 menšie
 - 4 lyžice cukru
 - prášok do pečiva na špičku noža
 - 1 lyžica múky
 - 4 lyžice mletých vlašských orechov
 - Kokosová vrstva :
 - 3 veľké bielká alebo 4 menšie
 - 4 lyžice cukru
 - prášok do pečiva na hrot noža
 - 1 lyžica hladkej múky
 - 4 lyžice kokosu
 - Krém:
 - všetky žĺtky čo zostali
 - 400 ml mlieka
 - 4 lyžice zlatého klasu
 - 7 lyžíc cukru
 - štipka soli
 - 250 g masla
 - 200 g mliečnej čokolády
 - 2 lyžice mletých orechov podľa chuti
 - K tomu strúhaná čokoláda alebo kakao alebo karamelizované oriešky – na dokončenie koláča
 
Postup prípravy
1. Krok
U všetkých 3 plátov urobíte to isté, zmeníte len pridanie konečnej príchute – kakao, oriešok, kokos.
2. Krok
Kakaový plát Penu z bielkov vymiešame s práškom do pečiva a za stáleho miešania postupne pridávame cukor, až kým nám nevznikne tuhá pusinka. Ľahkými pohybmi zdola nahor zapracujte kakao a múku. Na dno formy dáme papier na pečenie, vymastíme ho veľmi malým množstvom oleja a posypeme trochou múky. Lyžicu po lyžičke vkladajte cesto a pekne ho zarovnajte. Plát pečieme pri teplote 180°C 10-12 minút. Veľa záleží na rúre. Povrch piškóty musí byť pevný, skúste sa dotknúť sa jej povrchu prstami, prst sa nesmie zaboriť .. Všetko urobíme rovnako so všetkými plátmi , len vždy dáme inú príchuť..
3. Krok
Plechy necháme vychladnúť v papieroch na pečenie a pripravíme si krém. Všetky žĺtky, ktoré ostali z plátov, dáme do hrnca s dvojitým dnom. Pridáme soľ, cukor, pridáme aj zlatý klas jemne premiešame a po troškách prilievame studené mlieko, pričom metličkou premiešame. Hrniec postavte na oheň, na miernom ohni a neustále miešajte metličkou až kým krém nezhustne, potom oheň vypnite. Na nádobu položíme potravinovú fóliu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslovo do peny. Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli.
4. Krok
Keď je krém ÚPLNE studený, pridajte maslo a jemne vymiešajte do hladka. Krém rozdelíme do 3 misiek. Do prvej misky dajte o jednu lyžicu menej ako do ďalších 2. Do prvej misky dáme rozpustenú čokoládu úplne vychladnutú a jemne miešame, kým krém nie je hladký. Do druhej misky dáme mleté orechy a premiešame a tretí krém ostane žltý ..
5. Krok
Kakaový plát položíme na podnos. Natrieme čokoládový krém a mierne zarovnáme. Navrch položíme orechový plát. Teraz položíme plát s kokosom, ten natrieme jednoduchým krémom. Vrch posypte strúhanou čokoládou a koláč vložte na niekoľko hodín do chladničky. Nechala som cez noc. Koláč pekne porciujte dlhým tenkým nožom, ktorý po každom reze prejdete vodou a utriete čistým obrúskom. Je výborné!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
279 videní