- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Parížske rožky
Parížske rožky
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Korpus
- 60 g bielok
- 150 g vlašských orechov
- 150 g cukru krupica
- ½ ČL soli
Krém
- 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 20 g kakaa
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 100 g horkej čokolády 54%
Dokončenie
- 250 g horkej čokolády
- 35 g kakaového masla
Postup prípravy
1. Krok
Korpus Nad parou vyšľaháme bielky so soľou a cukrom a došľaháme ho mimo ohňa do pevných špičiek. Na záver pridáme mleté vlašské orechy. Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie, rohlíčky v tvare C o veľkosti 7 x 3 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť.
2. Krok
Krém Smotanu s kakaom, cukrom a maslom privedieme do varu a zalejeme čokoládu. Premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme zakryté zachladiť.
3. Krok
Dokončenie Parížsku šľahačku vyšľaháme do tuha. Nanášame ju okrúhlou špičkou vertikálnymi kruhovými pohybmi po celej dĺžke rohlíčku. Necháme zachladiť. Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, necháme trochu vychladiť. Ponoríme rožtek do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku. Vychladíme v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
126 videní