- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Krtkova torta s višňami
Krtkova torta s višňami
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 4 vajcia
- 125 g cukru
- 150 g tmavej čokolády
- 125 g mäkkého masla
- 80 g hladkej múky
- 25 g kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- Maslo a múka na formu
- Višňová plnka :
- 1 pohár višní
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžica cukru
- Krém:
- 2 stužovače šľahačky
- 2 vanilkové cukre
- 600 ml smotany na šľahanie
- 150 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra: 160 stupňov) . Formu ( Ø 26 cm) vymastíme maslom a vysypeme trochou múky.
2. Krok
Na prípravu cesta rozšľaháme vajcia v miske a postupne pridávame cukor. Tmavú čokoládu nasekajte na jemné kúsky a spolu s maslom ju rozpustite vo vodnom kúpeli, kým nebude tekutá. Do vaječnej zmesi najskôr pomaly vmiešame tekutú čokoládovo-maslovú zmes, nakoniec k nej preosejeme suché ingrediencie a vymiešame. Čokoládové cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút , Vyskúšajte prepečenie špáradlom.
3. Krok
Po upečení koláč vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke. Potom pomocou lyžice vydlabeme, pričom na vonkajšej strane necháme 1 cm hrubý okraj. Vydlabanú mrveničku dáme do misky a necháme na ozdobu.
4. Krok
Na višňovú plnku presypeme višne do sitka a zachytíme šťavu. Dve tretiny čerešňovej šťavy nalejte do malého hrnca a priveďte do varu. Zvyšnú čerešňovú šťavu vymiešame so škrobom a cukrom do hladka. Hneď ako čerešňová šťava zovrie, vmiešame rozmiešaný škrob, a varíme kým zmes nezhustne. Vmiešame višne. Višňovú plnku nalejeme do dutiny čokoládového základu a koláč dáme na 1 hodinu do chladničky .
5. Krok
Medzitým na smotanovú plnku zmiešame stužovač šľahačky s vanilkovým cukrom a pridáme ku smotane, smotanu vyšľaháme dotuha. Stierkou vmiešame hoblinky horkej čokolády. Hneď ako koláč vychladne, natrieme smotanovú plnku na višne do kopulovitého tvaru. Na krém namrvíme mrveničku z cesta a rukou zľahka zatlačíme. Krtkovú tortu chladíme 1 hodinu . Torta tvorí cca 16 kusov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
142 videní