Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtkova torta s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta s visnami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 4 vajcia
  • 125 g cukru
  • 150 g tmavej čokolády
  • 125 g mäkkého masla
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Maslo a múka na formu
  • Višňová plnka :
  • 1 pohár višní
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica cukru
  • Krém:
  • 2 stužovače šľahačky
  • 2 vanilkové cukre
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 150 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra: 160 stupňov) . Formu ( Ø 26 cm) vymastíme maslom a vysypeme trochou múky.

2. Krok

Na prípravu cesta rozšľaháme vajcia v miske a postupne pridávame cukor. Tmavú čokoládu nasekajte na jemné kúsky a spolu s maslom ju rozpustite vo vodnom kúpeli, kým nebude tekutá. Do vaječnej zmesi najskôr pomaly vmiešame tekutú čokoládovo-maslovú zmes, nakoniec k nej preosejeme suché ingrediencie a vymiešame. Čokoládové cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút , Vyskúšajte prepečenie špáradlom.

3. Krok

Po upečení koláč vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke. Potom pomocou lyžice vydlabeme, pričom na vonkajšej strane necháme 1 cm hrubý okraj. Vydlabanú mrveničku dáme do misky a necháme na ozdobu.

4. Krok

Na višňovú plnku presypeme višne do sitka a zachytíme šťavu. Dve tretiny čerešňovej šťavy nalejte do malého hrnca a priveďte do varu. Zvyšnú čerešňovú šťavu vymiešame so škrobom a cukrom do hladka. Hneď ako čerešňová šťava zovrie, vmiešame rozmiešaný škrob, a varíme kým zmes nezhustne. Vmiešame višne. Višňovú plnku nalejeme do dutiny čokoládového základu a koláč dáme na 1 hodinu do chladničky .

5. Krok

Medzitým na smotanovú plnku zmiešame stužovač šľahačky s vanilkovým cukrom a pridáme ku smotane, smotanu vyšľaháme dotuha. Stierkou vmiešame hoblinky horkej čokolády. Hneď ako koláč vychladne, natrieme smotanovú plnku na višne do kopulovitého tvaru. Na krém namrvíme mrveničku z cesta a rukou zľahka zatlačíme. Krtkovú tortu chladíme 1 hodinu . Torta tvorí cca 16 kusov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

142 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.