Bounty
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Kakaová piškóta :
- 2 vajcia
- 125 g práškového cukru
- 75 ml oleja
- 220 g bieleho jogurtu
- 150 g hladkej múky
- 35 g kakaa
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- Krém:
- 850 ml mlieka
- 100 g krupice
- 280 g cukru
- 200 g kokosu
- 100 g masla
- štipka soli
- Glazúra :
- 200 g tmavej čokolády
- 5 - 6 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme ručným šľahačom. Pridajte olej, jogurt a premiešajte. Múku, kakao, prášok do pečiva, a jedlú sódu preosejeme a vmiešame do tekutých surovín. Miešajte iba dovtedy, kým nie je kompozícia homogénna, nie viac.
2. Krok
Plech 24x37 cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme 15-17 minút pri 170°C. potom necháme na plechu vychladnúť.
3. Krok
Na krém uvaríme mlieko, cukor, štipku soli a krupicu. Od chvíle, keď začne vrieť, pokračujeme vo varení niekoľko minút na miernom ohni, kým krupica nezhustne a neuvarí sa . Priebežne miešame, aby neprihorela.
4. Krok
Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme kokos a maslo alebo kokosový olej. *Osobitnú vôňu koláčiku dodá kokosový olej a za studena stuhne ako maslo.
5. Krok
Vrch piškóty natrieme kokosovým krémom, rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť. Poleva sa pripravuje jednoducho: čokoládu nalámte na kúsky, pridajte olej a rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo v parnom kúpeli, potom nalejte na kokosový krém a opatrne zarovnajte.
6. Krok
Koláč dáme na pár hodín alebo aj cez noc do chladu a potom krájame nožom s tenkou čepeľou, ten si nahrejeme a po každom prekrojení utrieme.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
120 videní