- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládové veterníky
Čokoládové veterníky
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Odpaľované cesto :
- 150 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice cukru
- 125 g masla
- 4 vajcia, L
- 2 lyžice kakaa, 15 g
- 2,5 dl vody
- 1/4 ČL soli
čokoládový krém
- 6 dl mlieka
- 100 g masla
- 1 dl smotany na šľahanie
- 80 g Vanilkového pudingu
- 80 g cukru
- 150 g čokolády, najmenej 62%
- 100 g mliečnej čokolády
- 4 žĺtky
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Ďalej potrebujeme:
- 3 dl smotany na šľahanie
- (vanilkový) práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
V hrnci prevaríme vodu, maslo, cukor a soľ. Múku a kakao preosejeme a vareškou premiešame. Hrniec odstavte a energicky vmiešajte preosiatu zmes. Za stáleho miešania. Aby ste získali pevné, hladké a mastné cesto. Hrniec postavte na najnižšiu teplotu. Cesto za stáleho miešania varíme ešte 1-2 minúty. Cesto odstavte a ochlaďte, kým nebude vlažné.
2. Krok
Po vychladnutí cesto začneme šľahať, potom postupne po jednom vmiešame vajíčka. Aby sme získali hustejšiu krémovú zmes. ■ Klasický plech vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200°C
3. Krok
Cesto dajte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou. Veterníky striekame sa priamo na plech, vytvárame šišky s priemerom 4-5 cm. Striekame ich vyššie. Nie však prehnane, pretože pri pečení rastú. Veterníčky pečieme 30 minút. Bez otvorenia rúry
4. Krok
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM. Obe čokolády nasekajte alebo nakrájajte čo najrovnomernejšie. 2 dl mlieka, vanilkový puding (Zlatý klas ) a žĺtka vyšľaháme do hladka. ■ Pridajte zvyšné mlieko s cukrom, obe čokolády a vanilkový extrakt. Za občasného miešania zohrejeme takmer do varu. Kým sa čokoláda nerozpustí. ■ Pokračujte v stále miešaní a tenkým prúdom prilievajte žĺtkovú zmes. Pokračujte v miešaní metličkou, priveďte do varu a varte pri strednej teplote. Aby zmes zahustila ako puding. Uvarený krém prelejte do čistej misky. Zakryte ho priehľadnou fóliou priamo na povrchu. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
5. Krok
Upečené veterníky ochlaďte na izbovú teplotu. Vychladnutý krém vyšľaháme do hladka. Za stáleho šľahania postupne po kúskoch vmiešame maslo izbovej teploty. Vyšľahajte šľahačku ktorá má ísť do krému. Šľaháme kým sa na povrchu nevytvoria pevné vrcholy. Vmiešame ju jemne do krému.
6. Krok
Veterníky dokončíme .. Vyhladnuté veterníky prekrojíme na polovice.. Vyšľaháme šľahačku.. Dáme ju do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou.. Do druhého vrecka dáme našľahaný krém.. Do spodného dielu veterníka najskôr nastriekame čokoládový krém , a potom šľahačku.. Tú prikryjeme vrchným klobúčikom.. Dáme do chladničky vychladiť.. Pred podávaním posypeme vanilkovým práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
158 videní