- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mango rezy
Mango rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Čokoládová piškóta:
- 100 g tmavej čokolády
- 115 g masla
- 2 veľké vajcia
- 115 g hladkej múky
- 180 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 500 g tvarohu
- 250 g syra mascarpone
- 100 g smotany na šľahanie 30%
- 50 g kryštálového cukru
- 50 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica želatíny
- 80 ml vriacej vody
- 2 polievkové lyžice jemne nakrájaného manga
- 250 g manga (čerstvého alebo konzervovaného)
- 1 polievková lyžica želatíny
- 80 ml vriacej vody
Plech 23 x 27 cm
Príprava
V hrnci rozpustite maslo . Pridajte nalámanú čokoládu, na pár minút odstavte a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
Odložíme nabok vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, kým nebudú svetlé a nadýchané, potom pomaly prilievame vychladnutú čokoládu. Postupne pridávame preosiatu múku a na nízkej rýchlosti mixérom miešame. Cesto vylejeme do formy (23 x 27 cm) vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej múkou. Piškótu vložíme do rúry predhriatej na 180°C na cca 15 minút, potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Urobte tvarohovú hmotu. Želatínu rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh so syrom mascarpone a asi 50 g cukru. V samostatnej miske vyšľaháme studenú smotanu na šľahanie dotuha a zafixujeme práškovým cukrom. Spojte smotanovú a tvarohovú zmes. Jemne premiešame odspodu nahor (aby sme hmotu nepripravili o nadýchanosť) a podľa potreby pridáme ešte práškový cukor alebo citrónovú šťavu. Pridáme nadrobno nakrájané mango, nakoniec pridáme zahusťujúcu želatínu a všetko dôkladne premiešame. Tvarohovú zmes vylejeme na čokoládovú piškótu, uhladíme a dáme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na vytvorenie ovocnej vrstvy rozpustíme želatínu vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Potom rozmixujte dužinu z manga a tenkým prúdom nalejte želatínu do hmoty. Premiešame a vylejeme na stuhnutú tvarohovú hmotu. Vložte mangový cheesecake späť do chladničky na niekoľko hodín alebo cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
444 videní