- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Viedenské palacinky
Viedenské palacinky
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Palacinky :
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 lyžica cukru
- 400 g hladkej múky
- 5 dcl mlieka
- 5 dcl sódovky
- 100 g masla
- Plnka :
- 50 g masla
- 2 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 0,5 balíka vanilkového cukru
- 750 g tvarohu
- 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
- 150 g kyslej smotany
- 3 bielka
- Na pečenie :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 vajce
- 0,5 vanilkového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Palacinky Vajcia rozšľaháme so štipkou soli, potom pridáme cukor a múku, potom polovicu mlieka. Cesto vymiešame kuchynským robotom do hladka, potom pridáme zvyšné mlieko a následne minerálku. Nakoniec vmiešame rozpustené maslo. Necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Palacinky pečieme na panvici jemne vymastenej maslom.
2. Krok
Náplň Mäkké maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom do hladka. Pridajte vanilkový cukor, potom tvaroh prepasírovaný cez sitko. Potom môžete pridať citrónovú kôru a kyslú smotanu a vymiešať do hladka. Z bielkov vyšľaháme penu a v dvoch krokoch vmiešame do tvarohovej hmoty. Palacinky naplníme tvarohovým krémom, zvinieme, prekrojíme na polovice a vložíme do maslom vymastenej žiaruvzdornej misy.
3. Krok
Pečenie Smotanu zmiešame s vajcom a vanilkou. (Ak chcete, môžete pridať aj trochu cukru, aby to bolo sladšie.) Smotanovou zmesou opatrne polejeme palacinky. Dbajte na to, aby bol na okraji misky aspoň jeden centimeter miesta, pretože počas vanilková omáčka trochu narastie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C asi na 40 minút. Bude to dobré, keď vanilkový krém úplne stuhne a vrch palaciniek bude chrumkavý.
4. Krok
Palacinky necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom.. Krájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
404 videní