Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečený jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy nepeceny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • potrebujeme :
  • 300 g maslových sušienok
  • Jablková plnka :
  • 700 g nastrúhaných jabĺk
  • šťava z polovice citróna
  • 500 ml vody
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • Na ozdobu :
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové cukre
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablková náplň Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. Mali by ste dostať asi 700 g strúhaných jabĺk, čo sú 4-5 stredne veľkých jabĺk. Nastrúhané jablká dáme do hrnca, potom zalejeme 300 ml vody, citrónovou šťavou, pridáme cukor a vanilkový cukor a varíme na miernom ohni asi 8-10 minút, kým jablká trochu nezmäknú. Množstvo cukru si môžete upraviť podľa chuti a podľa druhu použitých jabĺk. Vo zvyšnej vode (200 ml) rozmiešame vanilkový puding a uvaríme v jablkách. Vrátime na oheň a ešte pár minút povaríme, aby puding zhustol. Ku koncu pridáme škoricu. Necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

Na dno formy s rozmermi 30x20 cm uložíme rad malých sušienok. Natrieme polovicou horúcej jablkovej plnky, uhladíme a potom poukladáme ďalší rad sušienok. Zvyšok jablkovej plnky natrieme na sušienky, zarovnáme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom dáme do chladničky.

3. Krok

Nakoniec vyšľaháme šľahačky s vanilkovým cukrom a natrieme na vrch.. Necháme zatuhnúť a vrch môžeme posypať škoricovým cukrom,

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

222 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.