Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mousse torta s lesným ovocím

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Broskynovy dzem.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 45 ml oleja
  • 45 ml vody
  • 110 g polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 250 g lesného ovocia
  • 2 lyžice múky na ovocie
  • Omáčka z lesného ovocia :
  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • šťava z polovice citróna
  • Krém :
  • 5 g želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 250 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóta : Rúru predhrejeme na 180°C a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Bielky oddelíme od žĺtkov, k bielkom pridáme soľ a 50 g cukru a urobíme tuhý sneh .. Vaječné žĺtky a zvyšok cukru vymiešame do peny, vmiešame olej s vodou a zmiešame suché ingrediencie. Varechou jemne vmiešajte sneh z bielkov do žĺtkov a na záver pridajte lesné ovocie, ktoré ste predtým zmiešali s dvoma lyžicami múky, aby sa ovocie obalilo v sušienkovej zmesi. Piškótu pečieme asi 35 minút, kým nezíska peknú zlatistú farbu, vyberieme ho a dobre vychladíme.

2. Krok

Omáčka z lesného ovocia : Všetky ingrediencie na omáčku varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým zmes nezhustne. Necháme dobre vychladnúť a 4 polievkové lyžice omáčky na potretie piškóty si odložíme a zvyšok vmiešame do krému.

3. Krok

Krém : Želatínu zmiešame so studenou vodou a necháme napučať. Zo šľahačkovej smotany urobíme mixérom šľahačku. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom. Na strednom ohni roztopte napučanú želatínu a zmiešajte s omáčkou z lesného ovocia, ktorú potom pridajte do zmesi mascarpone a cukru. Všetko dobre premiešame a na záver jemne vareškou vmiešame šľahačku.

4. Krok

Postup stohovania Položte piškótu na ozdobný podnos a prikryte ho tortovým krúžkom. Piškótu potrieme omáčkou z lesného ovocia a natrieme krémom z lesného ovocia a necháme cez noc vychladnúť a stuhnúť. Tortu ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

111 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.