- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hríby
- Králik na dubákoch
Králik na dubákoch
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
kedysi boli králiky často na našich stoloch, dnes už je to skôr delikatesa….
Suroviny
- králik
- dubáky
- 2 cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- slanina
- soľ, mleté čierne korenie, rasca
- bravčová masť
Postup prípravy
1. Krok
na prípravu tohto jedla potrebujeme hlbokú nádobu s pokrievkou vhodnú do rúry, ja používam liatinový hlboký kastról s pokrievkou
2. Krok
cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do pekáča. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.
3. Krok
králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pridáme zo dve lyžice bravčovej masti, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.
4. Krok
keď sa mäso oddeľuje od kosti, vyberieme ho, šťavu zredukujeme a ak treba dochutíme
5. Krok
podávame s varenými zemiakmi
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7234 videní