Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchané škoricové slimáky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané škoricové slimáky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané škoricové slimáky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Tieto slimáky si môžete si pripraviť kedykoľvek, pretože raz, keď ich ochutnáte, stanú sa neoddeliteľnou súčasťou vášho pečenia. Tieto nadýchané škoricové rolky, či už s polevou alebo bez nej, vám určite zlepšia náladu.

reklama:

Suroviny

  • Na kvások:
  • 270 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • Na cesto:
  • 540 g hladkej múky
  • 80-100 g cukru
  • Štipka soli
  • 87 g kyslej smotany
  • 55 g zmäknutého masla
  • Na náplň:
  • 115 g zmäknutého masla
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • 150 g cukru
  • Na polevu:
  • 1-2 kocky Lučiny
  • 2-4 lyžice práškového cukru
  • 115 g zmäknutého masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vytvorenie kvásku: Najprv si pripravíme kvások. V malej miske zmiešame vlažné mlieko, cukor, hladkú múku a sušené droždie. Necháme stáť približne 10 minút, kým sa nevytvorí pena.

2. Krok

Miesenie cesta: V väčšej mise zmiešame hladkú múku, cukor a soľ. Pridáme kyslú smotanu, zmäknuté maslo a kvások. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň jednu hodinu na teplom mieste, kým sa jeho objem zdvojnásobí.

3. Krok

Príprava náplne: Zatiaľ čo cesto kysne, zohrejeme maslo a zmiešame ho so škoricou a cukrom, aby sme vytvorili aromatickú zmes.

4. Krok

Tvarovanie šúľkov: Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenom povrchu. Natrieme pripravenou škoricovou zmesou a nakrájame na pásy, ktoré potom starostlivo zrolujeme do špirál.

5. Krok

Pečenie: Šúľky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 10 minút odpočívať. Potom ich jemne podlejeme smotanou na šľahanie a pečieme 15-20 minút pri teplote 180 °C, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

6. Krok

Príprava polevy: Na polevu zmiešame Lučinu, zmäknuté maslo a práškový cukor, až kým nevznikne hladká zmes.

7. Krok

Podávanie: Ešte teplé škoricové slimáky potrieme polevou a servírujeme.

reklama:

Slimáky sú jemné a hneď sa po nich zapráši. Keď vychladnú, skúste si ich zohriať v mikrovlnke..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.