Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehký citrónový koláč

reklama:
Krehký citrónový koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehký citrónový koláč Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 2:0 hod

Ak plánujete piecť dezert, skúste tento lahodný citrónový koláč. Je pripravený z krehkého cesta, ktoré dopĺňa smotanový krém ochutený citrónovou kôrou a šťavou.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 175 g práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250 g masla
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • Na náplň:
  • 9 vajec
  • 5 citrónov (bio alebo dôkladne umytých)
  • 400 g cukru
  • 300 ml smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Suroviny na cesto zmiešame dokopy a na pomúčenom povrchu vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme na hodinu v chladničke.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme na tenko a prenesieme do koláčovej formy, pričom ho pritlačíme k stranám. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme fazuľami, šošovicou alebo ryžou guľatou Mánya, aby sa cesto pri pečení nezvýšilo a tvar formy sa zachoval. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Následne odstránime papier na pečenie a pečieme ďalších 10 minút.

3. Krok

Na náplň rozbijeme do misy 9 vajec a dobre ich rozšľaháme. Pridáme citrónovú kôru a šťavu z 5 citrónov, cukor a smotanu. Zmes prenesieme do vodného kúpeľa a pomaly zahrejeme, aby sa náplň zahustila.

4. Krok

Potom nalejeme náplň na predpečené cesto. Pečieme ešte 1 hodinu pri teplote 120 °C. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Svieži koláčik ku káve

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.