Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Americké zemiaky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Americké zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Americké zemiaky Foto: www.freepik.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Americké zemiaky sú skvelou voľbou ako príloha k mnohým jedlám a ich chrumkavý povrch je lákavý na ochutnanie. Tieto zemiaky chutia výborne aj s jednoduchým dipom alebo kyslou smotanou. Ako dosiahnuť ich dokonalosť?

reklama:

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umytie a príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte a ak sú čerstvé, môžete ich nechať aj so šupkou. Zemiaky s poškodenou šupkou ošúpte a potom ich nakrájajte na kúsky

2. Krok

Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej s mletou paprikou, údenou paprikou, sušeným cesnakom a cibuľou, rozmarínom, soľou a čiernym korením. Kúsky zemiakov vložte do veľkej misy, prelejte marinádou a dôkladne premiešajte, aby sa každá časť dobre obalila.

3. Krok

Pečenie: Rúru predhrejte na 200 °C. Zemiaky rovnomerne rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie, pričom dbajte na to, aby mali medzi sebou priestor. Pečte asi 30 až 40 minút, kým nie sú pekne zlatisté a chrumkavé. Na polovici pečenia ich môžete otočiť, aby sa zabezpečilo rovnomerné prepečenie.

reklama:

Po upečení môžete zemiaky posypať nasekaným rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou a podávať s kyslou smotanou alebo obľúbeným dipom.

Vychutnajte si túto chutnú a jednoduchú prílohu, ktorá skvele doplní vaše obľúbené jedlá!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.