Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou

reklama:
Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 0min

Tekvica je typickou plodinou jesene, ale vďaka svojej skvelej trvanlivosti si ju môžete vychutnať aj počas zimných mesiacov. Kombináciou sladkej tekvice a voňavého perníkového korenia vytvoríte výbornú roládu, ktorá oslní!

reklama:

Suroviny

  • 1/2 menšie tekvica
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru krupica
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 1 vrchovatá lyžička perníkového korenia
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Na náplň:
  • 200 g plnotučného tvarohu
  • 100 g krémového syra
  • 100 g cukru krupica
  • 2 štipky mletej vanilky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava tekvice: Umyte tekvicu, rozkrojte ju na polovicu a vyberte semienka. Polovicu tekvice nakrájajte na plátky a dajte ich piecť do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte asi 45 minút, kým nebude tekvica mäkká. Sledujte, aby sa na nej nevytvárali tmavé škvrny.

2. Krok

Tekvicové pyré: Po upečení nechajte tekvicu vychladnúť a rozmixujte ju na jemné pyré. Nepridávajte žiadnu tekutinu, aby zmes nebola príliš riedka.

3. Krok

Príprava cesta: Rúru nastavte na 180 °C. Vajcia vyšľahajte s cukrom (uchovajte si dve lyžice cukru na neskôr) do svetlej a nadýchanej peny. Múku zmiešajte s práškom do pečiva, korením, štipkou soli a kakaom. Potom do vaječnej peny postupne pridávajte 150 g tekvicového pyré a javorový sirup. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.

4. Krok

Pečenie: Na plech dajte papier na pečenie a naň rovnomerne rozprestrite cesto v tvare obdĺžnika (asi 30 × 40 cm). Pečte 12–15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú od papiera odlepovať.

5. Krok

Rolovanie: Na čistú utierku nasypte zvyšný cukor a na ňu opatrne preklopte horúce cesto. Papier zložte a pomocou utierky roládu zrolujte. Nechajte ju vychladnúť.

6. Krok

Príprava krému: Tvaroh zmiešajte s krémovým syrom, cukrom a vanilkou dohladka. Opatrne rozrolujte roládu, aby ste ju nepoškodili, a potrite ju pripraveným krémom. Nezabudnite na jednom konci nechať asi 4 cm nenamazané pre ľahšie rolovanie.

7. Krok

Záverečné rolovanie: Roládu zatočte späť do tvaru a začnite od namazaného konca, pokračujte k nenamazanému. Zabaľte ju opäť do utierky, aby nevyschla, a nechajte ju chvíľu stuhnúť v chladničke.

8. Krok

Servírovanie: Akonáhle roláda stuhne, nakrájajte ju na plátky a podávajte. Pochutnajte si na tejto lahodnej dobrote!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.