- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovka
- Jablková bábovka s orechmi
Jablková bábovka s orechmi
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 60min
Tento klasický recept na voňavú bábovku je ideálny na spestrenie posedenia pri káve. Bábovka je krásne vláčna a plná chutí, vďaka pridaným jablkám, škorici a mletým orechom.
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 250 g hrubej múky
- 2 vajcia
- 1 balíček prášku do pečiva
- 150 ml oleja
- 150 g trstinového cukru
- 3 väčšie jablká
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžica mletej škorice
- 100 g mletých vlašských orechov
- tuk a hrubá múka na vymazanie formy
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 175 °C. Formu dôkladne vymažte tukom a vysypte múkou.
2. Krok
V jednej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie, v druhej miske pripravte tekuté ingrediencie. Jablká olúpte a nastrúhajte nahrubo, potom ich pridajte do tekutej zmesi.
3. Krok
Postupne premiešajte suché ingrediencie s tekutými.
4. Krok
Hotovú zmes nalejte do pripravené formy a pečte približne 40-50 minút. Pre overenie upečenia použite špajdľu; ak po vytiahnutí zostane suchá, bábovka je hotová.
5. Krok
Po upečení nechajte bábovku vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte z formy.
Tento recept je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov jablkových dezertov!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní