Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Batátové placky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Batátové placky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Batátové placky Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 14
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Batáty, ktoré sa vyznačujú jemne sladkou chuťou a lahodnou vôňou korenín, sú skvelou voľbou ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo. Môžete ich podávať s rôznymi jedlami, ako je restované tofu alebo kuracie mäso. Tento recept je veľmi jednoduchý a pripravený za krátky čas.

reklama:

Suroviny

  • 2 batáty
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky kari korenia
  • 1 čajová lyžička mletého rímskeho kmínu
  • 1 štipka mletého chilli
  • 1 polievková lyžica čierneho sezamového semienka
  • 1 čajová lyžička soli
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • ½ čajovej lyžičky ghí (alebo oleja, či sadla)
  • Na podávanie:
  • Hrsť čerstvého koriandra
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • Hrsť polníčka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava batátov: Ošúpte a nastrúhajte dva stredne veľké batáty (asi 400 g) nahrubo. V miske ich zmiešajte s vajíčkami, prolisovaným cesnakom, kari korením, rímskym kmínom, chilli, sezamovými semienkami, soľou a ostatnými koreninami. Zmes sa lepšie prepojí, keď najprv zmiešate tekuté a suché ingrediencie. Na záver pridajte celozrnnú špaldovú múku a všetko dobre premiešajte. Nechajte zmes odležať približne 10 minút.

2. Krok

Pečenie: Na panvici rozohrejte približne ½ čajovej lyžičky ghí (môžete použiť aj olej alebo sadlo). Naberte lyžičku batátovej zmesi a na panvici vytvorte malé placičky. Tieto opečte z oboch strán 2–3 minúty na miernom ohni, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

3. Krok

Podávanie: Hotové placičky podávajte s čerstvým koriandrom, kyslou smotanou a polníčkom. Môžete ich kombinovať aj s obľúbeným zeleninovým šalátom alebo ďalšími druhmi zeleniny podľa chuti.

reklama:

Tento recept na batátové placičky je ideálny ako rýchla a chutná príloha, alebo ako hlavné jedlo s bielkovinovým zdrojom, ako je tofu alebo kuracie mäso.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.