Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný pomarančový perník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný pomarančový perník
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemný pomarančový perník Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento perník na plech je neuveriteľne jemný. Kombinácia pomarančovej horkosti a sladkej čokolády je jednoducho vynikajúca. Príprava je veľmi jednoduchá, aj keď pečenie môže chvíľu trvať. Pozrite sa na recept, ktorý vám zaručí skutočne výborný výsledok!

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 3 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 10 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • Čokoládová poleva:
  • 6 polievkových lyžíc smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 180°C a plech vymastite maslom a vysypte hrubou múkou. V miske metličkou rozšľahajte vajcia, pridajte cukor, pomarančovú marmeládu, mlieko a olej. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezostanú žiadne kúsky marmelády.

2. Krok

Do druhej misy preosejte hladkú a polohrubú múku, pridajte kakao, škrob, perníkové korenie, prášok do pečiva a sódu. Dobre premiešajte.

3. Krok

Suché ingrediencie postupne vmiešajte do mokrej zmesi a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Výsledné cesto vylejte na pripravený plech.

4. Krok

Cesto pečte v predhriatej rúre približne 35 minút. Skúste špajľou, ak sa na nej nachádzajú len malé vlhké drobky, je hotovo. Po upečení nechajte perník vychladnúť.

5. Krok

Na polevu dajte čokoládu a smotanu na šľahanie do misky, ktorú umiestnite nad vodnú paru. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká. Hotový perník potrite polevou a ozdobte karamelizovanou pomarančovou kôrou.

reklama:

Tento perník je skutočne lahodný, s výraznou chuťou pomaranča a hladkou čokoládovou polevou, ktorá celý dezert pozdvihne na vyššiu úroveň. Užívajte si jeho jedinečnú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.