- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- perníčky
- Domáce rumové perníčky
Domáce rumové perníčky
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Tieto perníčky si určite pamätáte z detstva. Upečte si ich doma, a výsledok bude skvelý. Určite ich vyskúšajte!
Suroviny
- Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 50 g masla
- 1 polievková lyžica rumu
- 100 g medu
- 1 ks vajíčka
- 60 g práškového cukru
- 40 g mandľovej múky
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1 polievková lyžica kakaa
- Na polevu:
- 220 g práškového cukru
- 3 polievkové lyžice rumu
- 3 polievkové lyžice horúcej vody
Postup prípravy
1. Krok
Príprava suchých ingrediencií: Do veľkej misy preosejte hladkú múku, práškový cukor, jedlú sódu, kakao a perníkové korenie. Všetky ingrediencie dobre premiešajte.
2. Krok
Pridanie mandľovej múky: Do zmesi pridajte mandľovú múku (jemne mleté mandle) a všetko znova zamiešajte.
3. Krok
Pridanie mokrých ingrediencií: K suchým surovinám teraz pridajte zmäknuté maslo, vajíčko, rum a med. Vytvorte hladké cesto, ideálne pomocou hnetacieho háku v kuchynskom robote. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke približne 90 minút.
4. Krok
Pečenie: Pred pečením si predhrejte rúru na 170°C. Z vychladeného cesta vytvorte malé guľôčky, ktoré následne položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky jemne sploštite a pečte ich asi 10 minút.
5. Krok
Poleva: Po upečení nechajte perníčky vychladnúť. Potom ich namáčajte do polevy pripravené z práškového cukru, rumu a horúcej vody.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní