Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechovy zavin.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 2
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 100 ml vlažné mlieko
  • 30 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička polohrubej múky
  • 500 g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • Orechová náplň :
  • 400 g mletých vlašských orechov
  • 100 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • cukor podľa chuti
  • Na potretie :
  • vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z malej miske zmiešame vlažné mlieko, droždie, cukor, múku a na teplom mieste necháme naskočiť kvások (cca 15 minút).

2. Krok

Do druhej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajce, olej a cukor. Pridáme kvások a začneme miesiť.. ručne alebo robotom.. Postupne pridávame vlažné mlieko podľa potreby.. Vypracujeme vláčne cesto, hotové je vtedy, keď sa odliepa od stien misky.

3. Krok

Cesto jemne poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu - kým nezdvojnásobí objem.

4. Krok

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme ho na hrúbku 4-5mm.

5. Krok

Orechová plnka: V miske zmiešame mleté orechy, mlieko a podľa chuti práškový cukor. Plnka by mala byť akurát sladká a pekne vláčna, aby sa dala rozotrieť. Polovicu plnky rozotrieme na vyvaľkané cesto. Zavinieme a rovnako spracujeme aj druhé cesto.

6. Krok

Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť.

7. Krok

Podkysnuté záviny popicháme jemne vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-190°C na 25 minút.

8. Krok

Upečené záviny necháme mierne vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.