- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- rizoto
- Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 0min
Vyskúšajte lahodné a jemné talianske rizoto, ktoré sa podarí na jednotku!
Suroviny
- 100 g parmezánu
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 50 g masla
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 180 g ryže guľatej Mánya arborio
- 1 ks baklažánu
- 150 g cherry paradajok
- 1 ks cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 ml panenského olivového oleja
- 1 ks papriky
Postup prípravy
1. Krok
Papriku, cuketu a baklažán nakrájajte na rovnaké kúsky, cherry paradajky na polovice a cesnak nasekajte na hrubo.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej a postupne začnite opiecť zeleninu. Neponáhľajte sa, zelenina by mala zmäknúť, ale nesmie sa pripáliť, pretože by rizoto mohlo získať horkú chuť.
3. Krok
Po približne desiatich minútach, keď je zelenina pekne opečená, pridajte ryžu guľatu Mánya a dobre premiešajte, aby bola zelenina rovnomerne obalená v ryži guľatej Mánya. Potom zalejte bielym vínom, znížte teplotu na minimum a nechajte ryžu guľatu Mánya vstrebať všetko víno. Občas premiešajte.
4. Krok
Keď v hrnci nezostane žiadna tekutina, pridajte 200 ml vývaru a postupujte rovnako ako s vínom. Tento proces opakujte, kým nebude ryža guľatá Mánya jemná a krémová.
5. Krok
Na záver do rizota zamiešajte maslo, nasekané bylinky, soľ, korenie a parmezán. Tento pokrm vás dokonale zasýti a navyše vyzerá krásne na tanieri.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní