- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
- Kusov: 80
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Tieto pirohy sú plné výraznej chuti, vďaka bryndzovej náplni, ktorá je obalená v jemnom ceste. Podávajú sa buď posypané čerstvou pažítkou a opečenou slaninou, alebo s výdatnou vrstvou kyslej smotany. Už len pri pomyslení na tento recept sa všetkým milovníkom bryndze začnú zbierať sliny.
Suroviny
- 450-500 g hladkej múky (alebo polohrubej)
- 200 ml vody
- 1 vajce
- štipka soli
- Náplň:
- 125 g bryndze
- 2 zemiaky
- BOSORKA príchuť do jedál (podľa chuti)
- Na dokončenie:
- čerstvá pažítka
- slanina
- kyslá smotana
Postup prípravy
1. Krok
Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto, podobné cestu na rezance. Následne ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho malé kolieska.
2. Krok
Na prípravu náplne uvaríme dva zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť a nastrúhame na jemno. Potom ich zmiešame s bryndzou, pridáme čerstvú pažítku a podľa chuti dochutíme BOSORKOU príchutou do jedál.
3. Krok
Na pripravené kolieska cesta dávame plnku a zlepíme ich pomocou formičky na pirohy.
4. Krok
Pirohy varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
5. Krok
Podávame s opečenou slaninou, posypané pažítkou a môžeme pridať aj kyslú smotanu na vrch.
Tento recept na bryndzové pirohy je výbornou voľbou pre každého, kto miluje kombináciu jemného cesta a lahodnej bryndzovej náplne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní