Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bryndzové pirohy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bryndzové pirohy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bryndzové pirohy Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 80
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto pirohy sú plné výraznej chuti, vďaka bryndzovej náplni, ktorá je obalená v jemnom ceste. Podávajú sa buď posypané čerstvou pažítkou a opečenou slaninou, alebo s výdatnou vrstvou kyslej smotany. Už len pri pomyslení na tento recept sa všetkým milovníkom bryndze začnú zbierať sliny.

reklama:

Suroviny

  • 450-500 g hladkej múky (alebo polohrubej)
  • 200 ml vody
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • Náplň:
  • 125 g bryndze
  • 2 zemiaky
  • BOSORKA príchuť do jedál (podľa chuti)
  • Na dokončenie:
  • čerstvá pažítka
  • slanina
  • kyslá smotana
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto, podobné cestu na rezance. Následne ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho malé kolieska.

2. Krok

Na prípravu náplne uvaríme dva zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť a nastrúhame na jemno. Potom ich zmiešame s bryndzou, pridáme čerstvú pažítku a podľa chuti dochutíme BOSORKOU príchutou do jedál.

3. Krok

Na pripravené kolieska cesta dávame plnku a zlepíme ich pomocou formičky na pirohy.

4. Krok

Pirohy varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

5. Krok

Podávame s opečenou slaninou, posypané pažítkou a môžeme pridať aj kyslú smotanu na vrch.

reklama:

Tento recept na bryndzové pirohy je výbornou voľbou pre každého, kto miluje kombináciu jemného cesta a lahodnej bryndzovej náplne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.