- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Výborná pistáciová roláda
Výborná pistáciová roláda
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú alternatívu k tradičným sladkostiam a chcú si dopriať niečo trochu iné a exotickejšie, ale zároveň jednoduché na prípravu.
Suroviny
- 150 g cukru
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 6 vajec
- 50 g polohrubej múky
- 50 g hladkej múky
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 50 g mletých pistácií
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Krémová náplň:
- 1/2 masla
- 100 g cukru
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 1 pistáciový puding
- 3 čajové lyžičky cukru na prípravu pudingu
- 4 dl mlieka
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 1 balenie želatíny (Dr.Oetker)
- 4 polievkové lyžice vody
- Kokos na posypanie hotovej rolády (približne 50 g)
Postup prípravy
1. Krok
Najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Postupne do zmesi pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a nakoniec jemne zapracujeme sneh z ušľahaných bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút, kým cesto nie je pevné na dotyk. Skúšame, či sa nelepí. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom ho opatrne zrolujeme do ďalšieho papieru na pečenie, aby si zachovalo tvar. Roládu necháme úplne vychladnúť.
2. Krok
Želatínu pripravíme podľa pokynov na obale, aby bola pripravená na zmiešanie do krému.
3. Krok
Pistáciový puding uvaríme podľa návodu, ale necháme ho vychladnúť prirodzene – nemiešame ho, aby sa na povrchu nevytvoril šupka. Tento následne opatrne odstránime.
4. Krok
Maslo vyšľaháme s cukrom do jemnej peny, aby bolo hladké a svetlé. K tomu postupne pridávame vychladnutý pistáciový puding a miešame, aby vznikla hladká hmota. Želatínu rozpustíme v teplej vode, necháme vychladnúť a následne ju pomaly začneme vmiešavať do zmesi. Nakoniec pridáme tvaroh a citrónovú šťavu a všetko dôkladne premiešame do hladka.
5. Krok
Vyšľaháme si vychladnutú roládu a opatrne ju rozbalíme. Natrieme ju pripraveným krémom a opäť zrolujeme. Hotovú roládu posypeme kokosom a necháme vychladnúť, aby sa všetky chute spojili.
Na dosiahnutie jemnejšej zelenej farby krému môžete pridať malé množstvo potravinárskej farby. Krém by mal mať jemný zelený odtieň, ktorý však nebude príliš výrazný, aby nebol vizuálne rušivý.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23 videní