Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rumový šťavnatý koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rumová buchta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rumová buchta Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak plánujete mať nedeľnú návštevu, tento kakaový koláč je skvelou voľbou. Pripravíte ho rýchlo a bude hotový za necelú hodinu. Má jemnú štruktúru, je jednoduchý na prípravu a jeho vôňa rumu a kokosu vás ihneď očarí.

reklama:

Suroviny

  • 250 g masla (alebo Hery)
  • 1 hrnček vody
  • 1 a ¾ hrnku cukru
  • 2-3 lyžice kakaa
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  • 100 ml rumu
  • Strúhaný kokos na posypanie
  • Hrubá múka na vysypanie plechu
  • Tuk na vymazanie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že si pripravíte plech – vymažte ho tukom a vysypte hrubou múkou, aby sa cesto neprilepilo.

2. Krok

V hrnci zmiešajte vodu, cukor, maslo (alebo Heru) a kakao. Zmes varte asi 5 minút, nechajte ju vychladnúť a odstavte z ohňa.

3. Krok

Po vychladnutí odlejete asi ¾ hrnčeka tejto zmesi a odložte si ju na neskoršie použitie.

4. Krok

Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte do väčšej misy. Rúru predhrejte na 200 °C.

5. Krok

K múke pridajte vychladnutú zmes, poriadne zamiešajte, a potom pridajte vajcia. Zmes dôkladne premiešajte, aby bolo cesto hladké.

6. Krok

Vylejte cesto na plech a dajte ho piecť do predhriatej rúry. Pečte asi 15 minút. Na zistenie, či je koláč hotový, použite špajľu – po zapichnutí by mala byť suchá.

7. Krok

Do hrnčeka s odliatou zmesou pridajte rum a dobre premiešajte. Po vybratí buchty z rúry ju ešte horúcu polievajte rumovou zmesou. Na záver posypte koláč strúhaným kokosom.

reklama:

Tento lahodný kakaový koláč s rumom je ideálny na každú nedeľnú návštevu a zaručene sa rýchlo stane obľúbeným dezertom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.