Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bábovka s pomarančom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bábovka s pomarančom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bábovka s pomarančom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Pomarančová bábovka je skvelým dezertom, ktorý si môžete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho. Počas pečenia sa vám domov naplní príjemná citrusová vôňa. Vďaka pomarančovej šťave bude bábovka krásne vláčna a po upečení ju ešte ozdobíte lahodnou polevou, ktorá jej dodá jemnú sladkú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 3 pomaranče
  • 3 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 300 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • Na polevu:
  • 1 pomaranč
  • 250 g práškového cukru
  • Kandizovaná pomarančová kôra (voliteľná)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V prvom kroku si vyšľaháme žĺtky s cukrom do hladkej zmesi. Potom pridáme čerstvú šťavu zo všetkých troch pomarančov a jemne prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Následne pridáme vychladené roztopené maslo a znovu krátko premiešame.

2. Krok

Do zmesi pridáme múku spolu s práškom do pečiva a opatrne premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne rozdelili. Nakoniec pridáme tuhý sneh z vyšľahaných bielkov, ktorý do cesta zapracujeme veľmi jemne, aby zostalo nadýchané.

3. Krok

Hotové cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme pri teplote 180–190 °C približne 45 minút, kým nebude bábovka krásne zlatistá.

4. Krok

Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme na mriežku alebo tanier a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Kým bábovka chladne, pripravíme polevu. Zmiešame práškový cukor so šťavou z jedného pomaranča, aby vznikla hladká, trochu tekutá poleva. Túto polevu rovnomerne nalejeme na vychladnutú bábovku.

6. Krok

Na záver bábovku ozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou alebo nastrúhanou kôrou z pomaranča, čím pridáme krásny vzhľad aj extra chuťový zážitok.

reklama:

Tento recept na pomarančovú bábovku je nielen chutný, ale aj veľmi voňavý a jednoduchý na prípravu. Vychutnajte si ho ako sladkú pochúťku k čaju či káve!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.